Ma 2020 szeptember 25. Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés

Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Most azért kell ismét megszólalnunk, mert még a jelenlegi ellenzéktől is szokatlan az a kommunista diktatúrára emlékeztető, nyilvános fenyegetés, ami a kiemelkedő színházi szakembert, a Nemzeti Színház igazgatóját érte a napokban:

„Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.”

Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja, mert a romboló és minden erkölcsöt mellőző szennyáradattal szemben a keresztény nemzeti kultúrát képviseli.

Felháborító, hogy a demokrácia álszent féltői önkényuralmi módszerekkel, gyűlölködve akarnak maguknak ismét teret nyerni. A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel.

Nem szeretnénk újra olyat hallani, hogy „el lehet menni Magyarországról”, ha valami nem tetszik. Számunkra nem távlat a betemetetlen árkok feletti földönfutás.

A tiszta közélet, a másik embert tisztelő közbeszéd békét szül, megőrzi a rendet. Ez a demokrácia alapja.

Mi ezt a békés, kulturált hangnemet várjuk el valamennyi közszereplőtől és politikustól – olvasható a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleményében.

KÉSZ - közlemény alapján

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Történelem (14) Jobbegyenes (1852) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Mozaik (83) Politika (1571) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Gazdaság (652) Mondom a magamét (4810) Heti lámpás (243) Tereb (140) Irodalmi kávéház (490) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>