Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Egy muzikális polgármester

Egy muzikális polgármester

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Petike nem nyugszik!  - Olvassák el!

„Mára a Rumbach-zsinagóga Erzsébetváros igazi, csodálatos kulturális és művészeti centrumává vált” – áradozik közösségi oldalán Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. „Ezen a héten a Fesztiválzenekar adott három felejthetetlen koncertet Fischer Iván vezényletével. […] Csak ültem és hagytam, hogy a zene elvigyen magával, hagytam, hogy elhitesse velem, van még értelme az életnek.” Majd természetesen jön az ellenpont.

„Hiába tombol a háború a szomszédban, hiába a félelem a sötét és hideg téltől, a rettegés az elszegényedéstől, hiába a primitív kormányzati hazudozás […], ilyen estéken különösen büszke vagyok arra, hogy Erzsébetváros polgármestere lehetek.”
Az átlényegült kerületvezető csupán azt felejtette el megemlíteni az ünnepi bejegyzésben, hogy a szóban forgó Rumbach-zsinagóga korhű rekonstruálásához szükséges 3,2 milliárd forintot a Miniszterelnökség, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma állta. (Igaz, arról sem ír, hogy míg tartottak a munkálatok, ő sem volt rest: utcára tette a kerületében működő 100 Tagú Cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t.) Már megszoktuk, hogy Niedermüller Péter kijelentései mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben. De nincs ezzel semmi baj, hiszen a DK-szellemóriás kunsztjai épp a Fidesz-tábort erősítik. Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért főnökének hajdani veretes szózata jut eszembe: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2487) Tv fotel (65) Gazdaság (669) Politika (1581) Mondom a magamét (6472) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Heti lámpás (260) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tereb (142) Autómánia (61) Történelem (15) Vetítő (30) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1304) Irodalmi kávéház (516) Flag gondolja (33) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>