Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Egy dermesztő történet margójára

Egy dermesztő történet margójára

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Ha valami nem PC, vagy hallgass, vagy hazudj, de ne nyilatkozz!

Lehetsz akár Nóbel-díjas, elismertségben megőszült tudós is, ha keresztbe teszel a politikailag korrekt beszédűeknek, elástad magad. (Már akinek ez számít...)

A DNS szerkezetének (társ)feltárójával, James D. Watsonnal történt meg, hogy kutatásai olyan eredményre vezettek, amelyek számára azt bizonyítják, hogy a fehér ember intelligensebb – bármit is jelentsen ez –, mint a fekete bőrű ember.

Mint minden tudományosan bizonyított dolog, ez is csak akkor érvényes, ha megismételt körülmények között minden alkalommal ugyanez az eredmény születik. Emiatt, meggyőződésből nyilatkozta Watson, hogy a gének felelősek azért, hogy ilyen intelligencia hányadossal mérhető különbségek megjelennek.

A politikai síkra terelt hajsza borítékolható volt.

Egykori laboratóriuma személyes véleménynek, tudománytalannak és szégyenteljesnek titulálta, a fősodratú (CNN és társai) médiában, aki tehette és megszólalt, haptákba vágja magát, elhatárolódott tőle, rasszistának xenofóbnak bélyegezte.

És, bár egy régebbi, rasszistának tekintett kijelentése miatt Watson már elnézést kért, a 90 éves tudós egy friss videóban kijelentette, hogy véleménye nem változott, azaz aggasztó Afrika jövőjével kapcsolatban az, hogy míg úgy tekintünk rájuk, hogy intelligenciájuk azonos a miénkkel, szerinte "tudományosan ennek ellenkezője igaz".

Nem PC gondolkodásának eredménye anyagiakban is mérhető volt. Életkörülményei miatt 2014-ben elárverezte Nobel-díjának aranyérmét, amit egy milliárdos vásárolt meg (4,1 millió dollárért), majd visszaszolgáltatta a tudósnak.

Most pedig, miután kiderült, hogy tartja magát véleményéhez, minden címétől megfosztotta egykori kutatóintézete. Ha ennek kapcsán a kommunista és a liberalis szólásszabadsággal kapcsolatos hasonlatosság derengene valakiban, annak talán eszébe jut az átkosban előszeretettel mesélt, ezért igencsak szakállas vicc, amely szerint a Varsói Szerződés országaiban is teljes volt a szólásszabadság!

Csak a szólás utáni szabadsággal voltak némi gondok...

Üdvözlet,
 KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Autómánia (61) Jobbegyenes (2823) Gazdaság (713) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7708) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Tereb (146) Kultúra (9) Életmód (1) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1582) Vetítő (30) Sport (729) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Mozaik (83) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>