Ma 2021 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
f71a4e367bfdd7c5225c11d55a6f52aa.jpg

D.Tóth Kriszta - „The Guilty Pleasure” - avagy: a bűnös élvezet –

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Rövid leszek. Viszont cserébe vallok. És ez még akkor is nagy szó, ha tudom: nem vagyok egyedül a bajban. Ugyanis mindenki, akit ismerek, csinálja. És élvezi.

Vagyis: csinál olyat, amit élvez, és ami miatt közben bűntudata van. Olvas ponyvát, hallgat nyálas zenét, játszik videójátékot, néz csöpögős vagy lövöldözős-robbantós filmet, nem tud ellenállni a Nutellának... meg a kitérdesedett mackóalsónak.

Tetszik nekem az angol kifejezés, amit kitaláltak rá: guilty pleasure. De nem rossz a magyar tükörfordítás sem. Bűnös élvezet. A bűnös élvezetekben az a legjobb, hogy az ember életében remekül megférnek egymás mellett a bűntelen élvezetekkel. Az eszes filmekkel, az irodalmi értékű regényekkel, az igényes zenével, az egészséges ételekkel és a jól szabott eleganciával.

Nézzünk szembe a tényekkel: február van. Nullára gyalultuk a szervezetünkben a D-vitamint, a pokolba kívánjuk az újabb és újabb havas esőt, elegünk van a koszból, a sötétből, az influenzából, a szürke reggelekből, a páratartalomból, a kötött pulóverekből, egymásból, magunkból. Igazi melegágya ez az időszak apró, bűnös kedvenceinknek. A dalnak, amivel kikergeted a férjedet a lakásból. A nemrég letöltött játéknak, ami miatt hozzánőtt a tenyeredhez a telefonod. A pletykarovatnak, aminek tudod, hogy a fele sem igaz, de addig nem indul jól a nap, amíg le nem csekkoltad, hogy vajon melyik fele. Meg az esti habfürdőknek – igen, ma is, már megint. És a zokninak, ami nagyon hülyén néz ki a hálóingedhez, de nélküle nem alvás az alvás, nem kényelem a kényelem.

Szóval hívjuk őket, most, a február tiszteletére, bűnös élvezet helyett a túlélés zálogának. Aztán tavasszal majd kitalálunk valami új elnevezést.

És akkor íme, az enyémek. Élvezzétek. Bűntudat nélkül.

 • Film: A nyolcadik utas: a halál
 • Könyv: Bridget Jones naplója
 • Játék: „Flow”, a telefonomon
 • Internet: blikk.hu, minden reggel a kávé mellé
 • Tévé: Csajok (amerikai sorozat 4 diszfunkcionális, szabad szájú, szabados New York-i huszonévesről)
 • Zene: Britney Spears: Baby One More Time (Mentség: benne vagyok a videoklipben. Tényleg.)

És még:

 • Egy pohár bor a fürdőkádban
 • Pilóta keksz
 • Szójaszósz
 • Vastag, puha zokni alváshoz (néha, és csak télen)
 • Továbbajándékozás (viaszosvászon terítő... most komolyan?)
 • Háremnadrág

 D.Tóth Kriszta - ]]>http://shopline.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5729) Vetítő (30) Autómánia (61) Mozi világ (440) Belföld (6) Irodalmi kávéház (508) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1463) Tereb (138) Politika (1578) Flag gondolja (33) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (662) Jobbegyenes (2164) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>