Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Dobrevet le lehet győzni, de Orbán Viktor más kávéház

Dobrevet le lehet győzni, de Orbán Viktor más kávéház

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Hoppá, ezt olvassák el!

Az ember fülig érő szájjal szemlélte azt a vitát, amelyet a Karácsony vezette városháza vívott a DK-val, a közgyűlés legerősebb frakciójával, miközben közösen csináltak hülyét a közgyűlés teljes testületéből.

Ahogy azt korábban megírtuk, az atlétikai vb megvétózásának szándékáról szóló elmebajnokságot anélkül rendezték meg a felek, hogy illetékességük lett volna a szerződés esetleges felmondására. A megállapodásban ugyanis nem szerepeltek aláíró félként.

Hát akkor mire ez a nagy szájtépés? – kérdezheti joggal az olvasó. Karácsony ezt a perdöntő helyzetet elintézte egy kézlegyintéssel, mondván, ez nem érdekes. Ennyit a liberális jogfelfogásról, a jogállam érdekek szerinti működtetéséről, ettől azonban még egymásnak feszültek az álláspontok. S a dolog politikai pikantériája, hogy Karácsony legyőzte a legerősebb frakcióval rendelkező Demokratikus Koalíciót.

A főpolgármester ugyanis puhított eredeti vétóbejelentésén, és ahhoz kötötte az atlétikai vb megrendezését, hogy ne legyen Fudan Egyetem. A DK keményebb álláspontot képviselt, feltétel nélkül neki akart menni a szerződésnek. Annak, ugye, amelyben a főváros nem szerződő fél. Tipikus liberálbolsi megoldás, akkor is legyen úgy, ahogy én akarom, ha nincs hozzá semmi közöm. Ehhez azonban a közgyűlés más baloldali tagjainak nagyon nem fűlt a foguk. Féltették azokat az értékeket, amelyeket a kormánytól kapnak az atlétikai vb fejében. Például az Egészséges Budapest Program 50 milliárdját.

„Ez a hercehurca, ez a cicaharc, ez valójában gyengíti az esélyeinket jövőre. Én értem, hogy előválasztás van, értem, hogy van egy egészséges politikai verseny, de ne használjuk a közgyűlést erre, ugyanúgy egyeztessünk mindenről, mint ahogy eddig is tettük, ez a bölcs és ez az egészséges együttműködés alapja” – mondta önkritikusan Soproni Tamás momentumos polgármester.

Summa summarum, a baloldal leszavazta a Gy. Németh Erzsébet által előterjesztett DK-s álláspontot, vagyis Gyurcsány Ferenc feszültséggerjesztő szándékai csúfos vereséget szenvedtek.

A miniszterelnök-jelölti előválasztás érdekei felülírták a baloldal vezetőjének politikai érdekeit. Látható, hogy Karácsony Gergely mindenáron meg akarja mutatni, hogy képes legyőzni Dobrev Klárát, s ezért a kampánytémaként bedobott atlétikai vb vétója ügyében is hajlandó volt puhítani álláspontján. Természetesen nem a budapestiek, hanem saját maga érdekében, noha véletlenül ez esetben a kettő egybeesett. Nem mintha ez bármit változtatott volna az alaphelyzeten, a főváros jogi inkompetenciáján, de ez számukra eredetileg sem volt fontos. Csak az, hogy minél többen beszéljenek a dologról, hogy minél nagyobb legyen a botrány politikai hozadéka Karácsony számára. Sajnálatos, hogy a demokrácia jegyében ehhez biodíszletként felhasználták a Fővárosi Közgyűlést, ahol olyan ügyekről lehetett volna vitázni, amelyekben illetékessége is lett volna a testületnek. Például a pesti koszról és mocsokról, az iskolakezdéssel még elviselhetetlenebbé váló dugókról, a hajléktalanok tolakodó fővárosi jelenlétéről vagy a koldusmaffia közbiztonságot gyengítő közterületi zaklatásairól.

Persze könnyen lehet, hogy a Fudan Egyetem területéért való Karácsony-féle ádáz küzdelem valami egészen más, a Diákvároshoz egyáltalán nem kötődő elképzelésekhez kapcsolódik. Palkovics László miniszter ugyanis azt mondta, hogy miután nem szavazták meg a vétót, amit előző nap még nagy hangon Karácsony is követelt, „a főpolgármester úrnak már nem is a Diákváros a fontos talán, hanem a telek. És luxusjachtkikötőket és luxusapartmanokat vizionál”.

A főpolgármester persze kapásból lehazugozta a minisztert. Ezzel azonban nincs szerencséje, mert a közvélemény nagyon is szótartó embernek ismeri Palkovics Lászlót, míg Karácsony Gergelyt rossz főpolgármesternek és kis hazudósnak gondolja.

Valójában amit hivatalba lépése óta látunk, az az igazi miniszterelnök-jelölti kampánya. Naponta bénázó, nyelveket nem beszélő, népszerűségéből csak veszteni képes politikussal szembesül naponta a választó. Lehet, hogy ezzel Dobrevet le lehet győzni, Orbán Viktor azonban más kávéház.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6082) Gazdaság (664) Történelem (15) Sport (729) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Tv fotel (65) Politika (1581) Mozaik (83) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tereb (141) Belföld (6) Egészség (50) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (259) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2313) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>