Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Dobrev: Az én hazám egy nagyon más Magyarország

Dobrev: Az én hazám egy nagyon más Magyarország

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Hála a jó istennek Klárika - szégyellnénk magunkat, ha bármiben azonosan gondolkodnák!

Lenne miről beszélnünk. De ha erre a kormányra nézek, azt látom, hogy nincs kivel és nincs miért.

„Október 17. a szegénység elleni küzdelem világnapja. Nekünk, magyaroknak van miről beszélnünk ezen a napon. Nem szeretem azt a kimutatást, amely szerint négy magyar régió is Európa legszegényebb területei közé tartozik. Nem szeretem, mert hiába igaz, statisztikába csomagolja a szívszorító tragédiát. Mert valójában arról van szó, hogy ártatlan, ma született gyerekek sorsa pecsételődik meg azzal, hogy Európának ezen a pontján nyitják ki a szemüket és veszik első lélegzetüket ezen a földön. Nem számít, hogy hogyan fognak tanulni az iskolában. Nem számít, hogy miben tehetségesek, mennyire szorgalmasak és kitartóak. Ők esély és remény nélkül találják magukat a magyar ég alatt, és ebben a tudatban is nőnek fel. Lenne miről beszélnünk. De ha erre a kormányra nézek, azt látom, hogy nincs kivel és nincs miért.

Az én hazám egy nagyon más Magyarország. Egy olyan európai Magyarország, amelyben nem irányítószámok döntenek az emberi sorsokról, hanem a tanulás, a munka, a tisztesség, a tehetség és a szorgalom. Egy olyan ország, ahol mindenki a kezébe veheti a kalapácsot, hogy a saját sorsának a kovácsa legyen. Ezért a Magyarországért érdemes azt csinálni, amit csinálunk. Mert magyarok millióinak tartozunk annyival, hogy legalább a gyereküknek megadjuk majd azt az esélyt, amit ők soha nem kaptak meg.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6154) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (665) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (6) Tv fotel (65) Tereb (141) Heti lámpás (259) Gasztronómia (539) Belföld (7) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Jobbegyenes (2345) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>