Ma 2022 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
Dobják már el az antiszemita-kártyát!

Dobják már el az antiszemita-kártyát!

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
A fentiek tükrében elmennek ezek liberálisul a …

Több ezer ember vonult fel tegnap az Élet menetén Budapesten, a holokauszt áldozataira emlékezve. Volt bőven izraeli zászló, kipa, más zsidó jelkép. Ami nem volt: rendőrök tízezrei talpig géppisztolyban, páncélos járművek, ellentüntetők, bekiabálók, merénylők. Hát tessék kipróbálni egy ilyen felvonulást Párizsban vagy Berlinben! A liberálisok szerint Magyarországon antiszemitizmus van. A fentiek tükrében elmennek ezek liberálisul a …

 Zsidó témáról Magyarországon mindig kényes dolog írni. Megvallom, én is sokáig gondolkoztam azon, hogy megtegyem-e. Aztán pár napja a kezembe került Guy Verhofstadt, a brüsszeli liberálisok vezetőjének hazánkat gyalázó soros nyilatkozata. Tudják, a szokásos: diktatúra, cenzúra, fékek és ellensúlyok mantra, no, meg az, hogy mi mániákusan antiszemiták vagyunk.

És itt nekem – őszintén szólva -, most már egy kicsit nagyon betelt a pohár!

Aztán tegnap a magyar fővárosban immár tizenhatodszorra lezajlott a holokauszt áldozataira emlékező Élet menete. Több ezer ember vonult fel. Énekelve, izraeli zászlókat lengetve, nyugodtan.

Az előző években is csak elvétve volt másképpen – amikor volt beüvöltöző söpredék, akkor egyébként valamilyen okból éppen szoclib kormányok voltak hatalmon. Ez nyilván véletlen és nem provokáció. Én ezt készséggel mindjárt el is hiszem…

Tegnap nyugalom volt. Jó kedv is volt. Viszont nem vette őket körbe több tízezer állig felfegyverzett kommandós, nem álltak TEK-es páncélozott járművek a mellékutcákban. Minek? Magyarországon biztonságban volt mindenki. 

A „fejlett Nyugaton” a zsidók menekülnek a nagyvárosokból, ahol megjelennek a migránsok. Párizsban történelmi izraelita vallású kerületek ürülnek ki, holokauszt-túlélő, zsidókért és franciákért egyaránt tevő agg jogvédőket mészárolnak le.

Kik? Azok a „beilleszkedésre vágyó, meg nem értett” közel-keleti és afrikai „atommérnökök”, akik befogadásáért Angela Merkel a minap a Béke lámpása-díjat kapta.

Közben Berlinben egy zsidó nem vehet fel az utcán kipát, mert akadhat egy eszement migráns, aki leveszi a nadrágszíját és azzal üti. Abban a Németországban, amely csak akkor nem harcol az antiszemitizmus ellen – és nem kéri számon ezt a küzdelmet másokon – amikor elviszi az időt a „harmadik nem” bevezetésének lepapírozása.

Tessék elmenni a Dohány utca környékére! Ortodox zsidó viseletet Jeruzsálemben is nagyobb félelemmel viselne bárki. Kipa valakin? És akkor mi van? Kit zavar? Izraelita emlékhely, holokauszt-múzeum, iskola – bármi. Mindenki megy a dolgára, békés együttélésben.  

Helyén értsék: ez nem valamilyen kegy. A zsidó kultúra a miénknek is része, és mi tiszteljük és megvédjük. Mi igen! A magyar kormány még a szabadkai zsinagóga felújítását is támogatta. Mert közös érték. És a nagyszerű Európai Unió a pofázáson kívül mit csinál? Mit tesz Merkel és Macron?

Ez a „jaj, de baromira demokrata vagyok” párizsi ficsúr mindenfajta európai vízióról beszél, miközben saját fővárosában terroristák halálra késelnek, felrobbantanak, halálra gázolnak párizsiakat. Felekezeti hovatartozás nélkül…

A szombati gyilkos csecsen volt, de Franciaországba kivándorolva lett az Iszlám Állam tagja. Hú, de megy ez az integrálás! Ja, a férfi rajta volt a francia titkosszolgálat terrorista-gyanús listáján is. Hát a hétvégén éppen nem figyelték… Nem csak őt, uszkve 4000 társát sem. Ugyanis ennyien rendelkeznek Franciaországban úgynevezett S-kartonnal, akikről feltételezhető, hogy bármikor önként és dalolva fogják gyilkolni befogadó államuk polgárait.

És ez a Macron bírál minket lelkes rendszerességgel…

Merkel, Macron és Verhofstadt elvétve járnak Magyarországon, kollégáik is inkább otthon kávézgatnak. Nekik pesti „üzlettársaik, úrelvtársaik” jelentenek. Vagy csak saját szájízüknek megfelelően „átdobják az infót”.

És ez az igazán undorító. Azt felfogom, hogy a „civilizált Nyugat” bármely eszközt megragad, hogy Magyarországot „megnevelje”. De azt, hogy az itthon élők ezt aljasul kiszolgálják?! Olyanok is, akiknek felmenőik átélték a barna mocskot? Nem érzik, hogy az éppen a holokauszt áldozatainak szembeköpése?!

Végezetül: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a fent említett politikusokkal szemben viszonylag gyakran megfordul a magyar fővárosban. Ő valamiért nem vett észre hazánkban tomboló antiszemitizmust. Pedig ne legyen kételyünk: lett volna rá figyelme.

Azt Soros György és barátai láttatják. Azé a Sorosé, aki a vészkorszak pesti gettóinak náci kifosztásában való segédkezést „üzleti pályája egyik legkomolyabb tapasztalatának” tekintette egyik nyilatkozatában.

Szóval, elmennek ezek…

fotó: PS/Horváth Péter Gyula

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Belföld (8) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Gazdaság (667) Flag gondolja (33) Életmód (1) Nagyvilág (1464) Tereb (142) Jobbegyenes (2386) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6247) Vetítő (30) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>