Ma 2021 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
Demeter Márta a magyar politika nagyon sötét lova

Demeter Márta a magyar politika nagyon sötét lova

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez van Mártika!

Az álhírgyártó Demeter Márta családi és politikai kapcsolatrendszeréről szóló legfrissebb hírek alaposan átírhatják az ellenzéki pártok működésére vonatkozó eddigi elképzeléseinket. A teljes ismeretlenségből érkező MSZP-s, aztán független, aztán LMP-s parlamenti képviselő édesapja már 2011 óta a Jobbikban politizál.

A szemmel láthatóan egyetlen írott és íratlan magyar parlamenti hagyományt és szabályt betartani nem akaró Demeter Márta személye és tevékenysége egyre rejtélyesebb.

Az Origo derítette ki, hogy a 2010-es években fiatal parlamenti képviselőnőként azonnal a politika élvonalába került Demeter Márta politikai pályafutása sok minden, csak nem egy szokványos karrierút.

Teljes homály fedi, hogy vajon kinek a segítségével, valamint miért került az MSZP parlamenti képviselői közé a teljes ismeretlenségből érkező Demeter Márta. 

Ahogy azt sem lehet tudni, hogy milyen személyes érintettség, kapcsolati háló, illetve kötődés miatt választotta a honvédelmi és nemzetbiztonsági ügyeket szakterületévé a fiatal szoci politikusnő. Érdekes módon Demeter személyében egy olyan parlamenti pártpolitikusról van szó, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztonságpolitikai szakára járt, de diplomát nem szerzett, ugyanakkor viszont szemmel láthatóan otthonosan mozog a katonai és nemzetbiztonsági tárgyú ügyekben.

Persze a miniszterelnök lányát egy Ciprusról induló katonai gépre vizionáló Demeter Mártával összefüggésben azt is titok övezi, hogy vajon honnan szerezte vagy kapta az igazságot nélkülöző álhír alapjául szolgáló információt az LMP-s képviselőnő?

A napokban pedig tovább fokozódott a titokzatos összefüggések sorozata a jelenleg éppen LMP-s képviselőnővel kapcsolatban, amikor is kiderült, hogy Demeter Márta édesapja is érintett a politika világában, mégpedig a hajdan még radikális jobboldali nézeteket hangoztató Jobbiknál. 

Az Origo beszámolója szerint Demeter Márta édesapjáról egy korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, a Barikád pártlap korábbi főszerkesztője, Pörzse Sándor árulta el, hogy az egyik jobbikos szervezetüknek a tagja. Pörzse még júniusban mondta el Kálmán Olga nagyot bukott és azóta meg is szüntetett műsorában, hogy Demeter Márta apja az egyik jobbikos helyi alapszervezet egyik vezetője.

A volt főszerkesztő, egykori sportriporter Pörzse még nevetgélt is azon, hogy viccesen nézhetett ki Demeteréknél egy karácsonyi vacsora, hiszen az LMP társelnöke 2011-ben még nagyban az MSZP tagja volt, amikor édesapja belépett a Jobbikba.

Tehát az MSZP parlamenti képviselőjévé vált Demeter Mártának az édesapja pont akkor lépett be az önmagát antikommunistának meghatározó Jobbikba, amikor a lánya megkezdte a parlamenti politikai karrierjét az MSZMP jogutódjának számító ballib pártban. 

Finoman szólva is annyira ellentmondásos és nem életszerű az a kép, ami ezekből a történetekből kibontakozni látszik, hogy talán nem túlzás Demeter Mártával összefüggésben azt feltételezni, hogy a fiatal politikusnő talán nem is a saját maga kedvéért politizál, hanem sokkal inkább valamilyen megbízást teljesít.

Vincze Viktor Attila - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Nagyvilág (1454) Jobbegyenes (2011) Kultúra (6) Egészség (50) Mozaik (83) Mondom a magamét (5244) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Flag gondolja (33) Gazdaság (657) Tereb (140) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Vetítő (37) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Gasztronómia (539) Heti lámpás (254)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>