Ma 2022 május 25. Orbán napja van. Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.
Muszlim ukáz a Twitternek: le kell tiltani Wilderst!

Muszlim ukáz a Twitternek: le kell tiltani Wilderst!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hol a pofátlanság határa?

Egy Hollandiában működő iszlám szervezet az ismert közösségi oldalt sem fél beperelni, amennyiben az továbbra sem tiltja le a bevándorlásellenes holland politikust.

Bekeményítenek a Hollandiában élő muszlimok. Egyik szervezetük, a 144 hollandiai török mecset feletti hatáskörrel rendelkező Török-Iszlám Kulturális Szövetség felszólította a Twittert, hogy tiltsák le Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt elnökét.

A szervezet ügyvédje, Ejder Köse szerint Wilders az „iszlamofób” bejegyzéseivel rendre megsérti a közösségi oldal felhasználói szabályzatát, ezért megérdemelné a tiltást.

Amennyiben pedig a Twitter nem hajlandó eleget tenni a követelésnek, a szervezet négy országban is feljelentést fog tenni az amerikai székhelyű cégóriás ellen. Törökország, Marokkó, Pakisztán és Indonézia azért lenne megfelelő helyszín a bírósági eljárásra, mert mind a négy államban büntetik az iszlám vallás meggyalázását.

A Twitter felületet ad Wildersnek, hogy a világ minden pontjára eljuttassa a gyűlöletpropagandát. Innentől már nemcsak az iszlamofób politikus, hanem a Twitter is bűncselekménnyel vádolható azokban az országokban, ahol törvény tiltja az iszlám meggyalázását. A világ nagyobb, mint Hollandia”

]]>nyilatkozta]]> az Algemeen Dagblad című holland lapnak Ejder Köse.

Az ügyvéd külön kiemelte a jobboldali politikus egyik korábbi posztját, melyben egy Mohamed-karikatúrát kommentált az alábbi szöveggel:

Több mint egymilliárd muszlim példaképe az a Mohamed, aki pedofil, tömeggyilkos, terrorista és nem utolsósorban őrült volt.”

A Török-Iszlám Kulturális Szövetség nem először állt bele Geert Wildersbe: idén márciusban egy, ugyancsak az ismert közösségi oldalra posztolt videó miatt tettek ellene feljelentést. A kérdéses videóban az iszlámot a diszkriminációval, az erőszakkal és a terrorizmussal azonosították. A holland ügyészség akkor nem indított nyomozást.

Horváth Tamás - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Belföld (6) Egészség (50) Autómánia (61) Politika (1581) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Kultúra (6) Nagyvilág (1465) Jobbegyenes (2311) Gasztronómia (539) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6072) Tereb (141) Történelem (15) Vetítő (30) Gazdaság (664) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>