Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Czeglédi gádzsó, mit fizetsz?

Czeglédi gádzsó, mit fizetsz?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Börtönökből sokféleképpen szöktek már meg.

Czeglédy Csaba, uszkve 6,2 milliárd forint eltulajdonításával gyanúsított őrizetes egy egészen eredeti megoldást választott: képviselő-jelöltté vált. Ezt irigyli tőle a fél sittes világ. Az MSZP-DK politikai bűnözés bárhonnan kihoz? Mondjuk ez már „tisztes körökben” is zsenánt.

-Hát, devla, eljött ennek a Csabinak is az anyák napja!

Celentano, bécsi „kreatív ékszerész” önzetlen rosszindulattal hallgatta a „demokrata képviselő” szabadulásának hírét. Neki, amikor a pécsi Papnövelde utcában töltötte ifjúságának egy részét, nem jutott eszébe hasonlóan haladó kijutási idea. Mint az „ügyvéd úrnak” most a szegedi…

Igaz, akkor más idők jártak. A büntetés-végrehajtás az nem egy adó jóváírási tétel volt. De nem hiába művelődik a bűnöző is, anno a kasszafúró volt az elit. Ma a pártügyvéd.

Hát bulija váltogatja, na!

Celentano belegondolt abba, hogy mi van, ha már akkor találkozik ezzel a Gyurcsány Ferenccel, amikor középkategóriás zsebesáru-kiskereskedéssel foglalkozott. Érezte, Ferivel megtalálták volna az összhangot.

Mi lehetett volna akkor belőle?!

Jolán nagymama ugyan mindig ütötte a fejét, amikor a zugügyvédi pályát emlegette előtte. A nyolcadik kerületi asszony főzetlen tarhonyacsomókat vágva hozzá a realitásokkal szembesítette: Ne törj magasba! Legyél csak te is biciklitolvaj!

Celentano – gyermekkori nevén Rezes Károly – azonban többre vágyott. Végigjárta a szakmai iskolát, aztán végül, mint említettük, az egykori monarchia fővárosában lett „kreatív ékszerész”. Azaz: kéz alatt veszek brillt, aztán tripla áron eladok egy bizsut, miután a gyémánttal etettem meg a vevőt. Kézművészet kell ehhez, kérem szépen!

Most mégis szomorkodott. Hogy van az, hogy az ős „szakmabeli” tudás smafu, ezek a „politikaiak” elviszik a boltját?!

Celentano némi szégyenkezéssel tekintett kezére: ez a Czeglédy mitől kever így? Mit tud nála jobban? Mert a lehetséges jogi diploma nem nyűgözte le. Ő is szerzett egyszer főiskolai paprika-kertész papírt – jó, jó, az Ecserin -, de attól még ő is csak lopott.

Aztán rájött. Ő, Celentano, alias Rezes Károly nem akart soha nagy rabló lenni. Őt a sors vetette ide, meg a saját hülyesége. Esélye nincs versenyezni: ezek hivatásosak. Politikaiak. Kölyköktől elvenni a tanulni valóra kuporgatottat, no, az neki is zsenánt.

Czeglédy nem valaki, Czeglédy végrehajtó és titkok ismerője. Sok titok tudója, ezért most rámosolyogtak, kihozzák. 500 aláírást megér a hallgatás…

Persze tudjuk, több is lesz a számla végén. Ha bejön a blöff. Addig is Czeglédy, Gyurcsány és az MSZP-pártkassza bitorlói megmagyarázzák, hogy minden a lehető legjobb, nagyon hivatalos, roppant törvényes, Szanyi Tibor még „be is állna mögé”. De ő lassan hova nem.

Ne bántsuk a „madarat tolláról, embert barátjáról” közmondást.

Mert ez nem barátság. Jéghideg üzlet.

Kinek-kinek alapon.

Tisztességes szélhámos ilyesmibe nem száll bele.

Fotó: youtube.com

MátéT. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Politika (1581) Irodalmi kávéház (518) Tv fotel (65) Mozaik (83) Belföld (8) Jobbegyenes (2576) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Vetítő (30) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (6705) Heti lámpás (261) Nagyvilág (1306) Gazdaság (676) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Történelem (15) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>