Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Cicciolina újra ringbe száll

Cicciolina újra ringbe száll

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Staller Ilona rosszul viselte, hogy csökkentették a nyugdíját.

Váratlan irányból érte támadás az 5 Csillag Mozgalom nevű kormánypártot: a magyar származású egykori felnőtt-film sztár, Staller Ilona, közismert művésznevén Cicciolina bejelentette, visszatér az olasz belpolitikába, hogy felvegye a harcot a rendszerellenes párttal, miután csökkentették a nyugdíját. Közben Luigi Di Maio külügyminiszter az önmaga által is képviselt kormány ellen hívta utcára tüntetni követőit, ezzel pedig végleg új szintre emelte az olasz kormányválságot.

Noha az olasz belpolitikában mondhatni több évtizedes hagyománya van a fejetlenségnek és a zűrzavarnak, a jelenlegi kormányválság mértékének jó indikátora, hogy a magyar származású egykori pornósztár, Staller Ilona is úgy érezte, muszáj kivennie a részét a perpatvarból.

A 68 éves Cicciolina még múlt héten jelentette be: feléleszti a hét éve alapított Demokrácia, Természet és Szerelem (DNA) nevű pártját, hogy felvegye a harcot az általa populistának bélyegzett rendszerellenes tömörülés, az 5 Csillag Mozgalom (M5S) ellen, amiért csökkentették a nyugdíját.

Az 1972-ben Olaszországba települt egykori pornósztár ugyanis egyszer már volt képviselő az olasz parlamentben, 1987 és 1992 között a Radikális Pártot képviselte a testületben, azt pedig személye elleni támadásként élte meg, hogy az M5S – az elitellenes küzdelmük részeként – az egykori képviselők és szenátorok nyugdíjának csökkentését is célul tűzte ki.

– Nagy konfliktusok vannak a jelenlegi kormányban, a harc helyett azonban az alapvető problémákat kellene megoldaniuk, hiszen az ország tele van munkanélkü­liekkel, a kisvállalkozók pedig az öngyilkosság szélén állnak. Szeretném megérteni, miért került terítékre a korábbi szenátorok járadékainak megnyirbálása – fogalmazott Cicciolina, aki elfogadhatatlannak nevezte az M5S-t ja­nuár végéig vezető Luigi Di Maio terveit.

A külügyminiszteri posztot továbbra is betöltő Di Maio ingerküszöbét aligha éri el Cicciolina elégedetlenkedése, a politikus ugyanis már gőzerővel hozzálátott saját belpolitikai imázsának megerősítéséhez.

A 33 éves politikus azért kényszerült lemondani az M5S vezetéséről, mert saját mozgalmán belül is régóta a bírálatok kereszttüzében állt amiatt, amiért sem a Matteo Salvini vezette Ligával való kormányzás idején, sem pedig a Demokrata Párttal alkotott koa­lícióban nem volt képes megőrizni az 5 Csillag Mozgalom identitását.

A párt így több millió szavazót vesztett az elmúlt hónapok alatt, Di Maio azonban mindent megtesz, hogy továbbra is a nagypolitikában maradhasson. A hét végén például az önmaga által is képviselt kormány ellen szervezett tüntetést, amelyen többezres tömeg gyűlt össze Róma egyik főterén. A demonstráció apropóját az adta, hogy Matteo Renzi exkormányfő múlt héten újabb bombát dobott a Demokrata Párt (PD) és az M5S egyébként is döcögős kormánykoa­líciójára.

Az Élő Olaszország élén álló politikus azzal fenyegetett, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez az M5S által delegált igazságügyi miniszter, Alfonso Bonafede ellen, amennyiben a PD és az M5S nem hagy fel az igazságügyi reformmal.

Renzi pártja ugyanakkor szintén része a kormánykoalíciónak, Di Maio ezért azzal az üzenettel hívta utcára az embereket, hogy a kormány rossz irányba vezeti Olaszországot. Di Maio a demonstráción ismét egy erős politikai vezető szerepében tündökölt, aki a polgárokkal kezet rázva állt fel a pódiumra, hogy ott aztán olyan harcos jelszavakat kiabáljon a tömegbe, mintha legalábbis továbbra is ellenzékben lenne.

Tóth Loretta - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (676) Nagyvilág (1306) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (261) Mondom a magamét (6709) Életmód (1) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Autómánia (61) Egészség (50) Politika (1581) Jobbegyenes (2578) Sport (729) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (519) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Történelem (15) Tv fotel (65) Belföld (8) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>