Ma 2024 február 25. Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
b01b59c087ed74aceb1be2a91de4df83.jpg

Center Shock

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A régi, szép időkben, a középiskola alatt nagy kedvencem volt egy Center Shock nevezetű, sűrű folyadékkal töltött rágógumi. Az elnevezése, természetesen nem volt véletlen; az íze elképesztően, brutálisan savanyú volt. Amint valaki a szájába vette, arcizmai rögvest érdekes táncba kezdtek.

Először kikerekedett a szeme, majd mintha a száj maga lenne egy fekete lyuk középpontja, a fej elkezdett összehúzódni, eltorzulni. Ezután pedig szinte törvényszerűen felhangzott az első, olyan igazi, epés, szívből jövő, durva szitokszavakkal teletűzdelt káromkodás. Tűzoltásként - bár hatástalannak bizonyult a mindent lehengerlő ízroham ellen - az illető esetleg kitáthatta a száját, mintha parázs érte volna a nyelvét, vagy a róla kialakult képet megőrizendő elfordulhatott a társaitól, hogy azok ne láthassák a szeméből patakzó könnyáradatot. 

Olyan intenzív volt a hatás, amit a delikvens még a fülében is érzett. Azt a sokkot még azzal sem lehet összehasonlítani, amikor valaki telibe harap egy citromot - egész egyszerűen párját ritkította! Nem tartott sokáig, azt azért el kell ismernem; úgy tíz-tizenöt másodperc után drasztikusan, érezhetően csökkenni kezdett a hatás, és ezt követően rövid időn belül csupán egy átlagos, hétköznapi rágóvá vált a Center Shock. Viszont aki kibírta ezt a néhány másodpercet úgy, hogy arcizma sem rándult, az utána joggal élvezhette a többiek egyöntetű nagyrabecsülését és elismerését. 
Ma aztán arra lettem figyelmes a közeli élelmiszerboltban, hogy megjelent egy új, eddig ismeretlen fajta rágó a polcon, ami már a csomagolásán figyelmeztet arra, hogy valami savanyú tartalom rejtőzik a csomagolás alatt. Uccu neki, kapva kaptam az alkalmon, és bízva abban, hogy a hatás nem marad el, vettem egy adaggal, és amint hazaértem, ki is próbáltam.
De csalatkoznom kellett; ez a rágó nyomokban sem emlékeztetett arra, amilyen a jó, öreg CS volt. Savanyúnak savanyú, de ennyi erővel akár Tonic-ot is fogyaszthattam volna helyette. Arra azonban jó volt, hogy ismét feléledjen bennem a birtoklási vágy, és utánajárjak, hol tudnék beszerezni néhány raklapnyit a nagyszerű, klasszikus Center Shock-ból. Hiszen nincs is mókásabb látvány annál, aki életében először kóstol bele ebbe a különlegességbe. Ha valamiről érdemes profilképet készíteni, hát ez az a pillanat! 

Sztakó Balázs

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7422) Autómánia (61) Mozaik (83) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (305) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Gazdaság (698) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2761) Politika (1582) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Sport (729) Tv fotel (65) Egészség (50) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Belföld (10) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>