Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Bencsik András lerántotta a leplet a Saul Alinsky-féle forgatókönyvről

Bencsik András lerántotta a leplet a Saul Alinsky-féle forgatókönyvről

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Uraim, az előadás elkezdődött.

 Nem-papírok lázadása

A kedvesen mosolygó, barátságos André Goodfriend elvtárs idején, aki időlegesen az Amerikai Egyesült Államok (lásd: Nagy Testvér, Dicsőséges Szovjet, bocs, Amerikai Nép stb.) nagyköveti hatalommal felruházott ügyvivője volt, egy úgynevezett nem-papír (non paper) érkezett 2014 októberében a magyar kormányhoz, amelyben a Nagy Amerikai Tudjukki durva dolgokat követelt parancsoló stílusban a magyar kormánytól:

lényegében azt, hogy bontsa le a magyarországi demokratikus berendezkedést, azaz adjon maximális felhatalmazást az úgynevezett fékeknek és ellensúlyoknak, és esze ágában se legyen ellenőrizni azon civil szervezeteket, amelyekről akkor már mindenki tudta, hogy amerikai érdekeket közvetítenek, és George Soros pénzeli őket.

Arra válaszul, hogy felháborodott a közvélemény a nem-papír alapú provokáción, az akkori ellenzék utcai tüntetéseket szervezett, formálisan a tervezett internetadó ellen, előbb Budapesten, aztán pár nappal később számos magyar nagyvárosban is, mintha bizony az internet használatának tervezett megadóztatása (egy gigabyte felhasználása után 150 forint, amit a szolgáltatócégek fizetnének) bárhogy is érintette volna a demokratikus alapjogokat, de nem érintette. A növekvő hisztit végül a kormány azzal szerelte le, hogy bejelentette, nem vezetik be az adót. A vihar elült, de csak pillanatokra, mert az év végére egyik tüntetés a másikat érte, már azt sem lehetett tudni, ki és miért, ki ellen tüntet, és olyan arcok, nevek bukkantak fel, akiket addig senki sem látott.

A Saul Alinsky-féle forgatókönyv szerint állandósuló utcai zavargásoknak a növekvő migrációs nyomás okozta társadalmi sokk vetett véget 2015 elején, és bár nem szeretünk erről beszélni, tény, hogy a folyamatosan ébren tartott hisztéria jelentős tömegeket fordított el a kormányoldaltól; ezek az emberek aztán később, a kormány határozott fellépésének láttán nem kis megkönnyebbülést érezve szépen visszatértek, és a Fidesz–KDNP támogatottsága ismét magasra emelkedett. Úgyhogy a kormánybuktató akció megbukott. A 2014. december elején érkező, csinos Colleen Bell asszony lett az új amerikai nagykövet, február közepén pedig bejelentették, hogy Goodfriend elvtárs családi okok miatt visszatér az Egyesült Államokba. Aha. A művelet eredménytelennek bizonyult, Goodfriendet csendben kivonták a forgalomból.

Most új időket írunk, de a módszer ugyanaz. Most a #freeSZFE akció van soron. Formálisan bizonyos értelemben arról van szó, hogy Thököly kurucai kiugrasztották a törököt Buda várából, ugyanis ott egy sajátosan szervezett – és talán már kissé túlkoros – klán vette be magát a Színház- és Filmművészeti Egyetem falai mögé, amelynek tagjai az ostrom láttán taktikusan azonnal feladták a várat, kivonultak onnan, nehogy bajuk essék, és átadták a várvédelem felemelő, de vitathatatlanul kockázatos feladatát a tanuló ifjúságnak, akik mögé szinte azonmód felsorakozott a csodaváró egyesült ellenzéki had.

Ezzel meg is érkeztünk a korábbi, 2014-es hadművelet lényegéhez, de felrémlenek az 1970-es nagy amerikai, sőt az 1968-as nagy nyugat-európai tüntetések elemei is. A színművészetisek akciójának is egyre nyilvánvalóbban csupán ürügye az iskola fenntartásának átalakítása, a tüntetések célja valójában az, hogy a szokásos őszi szezon kezdetére legyen egy jól kidolgozott alap, egy erőteljes érzelmi bázis, amire további hisztérikus tüntetéseket lehet felfűzni. Uraim, az előadás elkezdődött.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Heti lámpás (319) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Vetítő (30) Belföld (11) Politika (1582) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7657) Életmód (1) Tereb (146) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2815) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>