Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Briliáns összeesküvés-elmélet

Briliáns összeesküvés-elmélet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ha csak a fele igaz, már régen rossz...

Dézsával ömlik a pénz a ballibeknek

A ]]>jelek szerint]]> akkora veszélyben van a sajtószabadság, hogy a liberális elveknek megfelelni akaró (vagy inkább azt diktáló) mammutcégek is aktivizálták magukat. Legutóbb a Facebook jelentette be a maga polkorrekt nyelvezetén, hogy cenzúrába kezd, majd a Google-ról is érdekes dolgok derültek ki.

Utóbbi mammutvállalat ugyanis DNI  nevű programja keretében (amelyet azzal a céllal hozott létre, hogy "támogassa az újságírói szakmát és a minőségi online tartalomgyártást, valamint felkarolja az online kiadók innovációs ötleteit") szép pénzeket oszt ki az arra érdemesült médiumoknak, kiadóknak.

Hogy kiknek?

Tavaly a következők nyertek összesen 1,3 milliárd forintot:

 ATLATSZO.HU
CENTER FOR MEDIA DATA AND SOCIETY AT THE CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY BUDAPEST HUNGARY (CEU)
DAVID KORANYI
FÜGGETLEN ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTVÁNYA
INDEX.HU
K-MONITOR ASSOCIATION
MAGYAR JETI (444)
MERTEK MEDIAELEMZO MUHELY (Mérce)
RUSSMEDIA
SZAZAD MEDIA
TRANSPARENCY INTERNATIONAL HUNGARY

Ezen felül még a HVG is írt róla, hogy nyertek pénzt a pályázaton.

]]>https://hvg.hu/tudomany/20180724_google_innovacios_palyazat_hvg_kiado_google_digital_news_innovation_fund   ]]>

Ugye nem kell magyarázni, ahogy zömében a politikai paletta mely oldalát képviselik a fenti műhelyek?

És akkor nézzük az idei magyar nyerteseket:

Index, Magyar Jeti (444.hu), Central Média Csoport (24.hu). És az Origót kiadó New Wave Média.

Illetve mégsem: az utóbbi támogatását visszavonták - számolt be róla az Index nagy örömmel, amelyben arra lehet következtetni, hogy a Harvardi egyetemhez köthető liberális Nieman Lab szervezet nyomására történhetett a pénz visszahívása. A cikk szerint "2008-ban létrehozott Nieman Labnek pedig az a célja, hogy megvizsgálja, hogyan tudja támogatni a jövő minőségi újságírását."

No komment.

És ha bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy mi miért történik, az olvassa el a PestiSrácok.hu által közölteket:

Google=Soros?

A Google News Laben belül működik egy Center for Public Integrity nevű nonprofit, oknyomozó újságírással foglalkozó nagyon független szervezet is, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, hogy leleplezze a világot felemésztő korrupciót, a vezetők hatalmukkal való visszaélését. 2014-ben ez a szervezet Pulitzer-díjat is nyert a “független” tevékenységéért. Ha jobban megvizsgáljuk a CPI-t, illetve a Google News Labet érdekes dolgokat találunk.

A Google News Lab igazgatója Olivia Ma, aki egyben a Center for Public Integrity nonprofit szervezet igazgatóságának alelnöke is egyben. Olivia Ma nagy karriert futott be a Google környékén, volt már a Google+ hír- és médiakapcsolatokért felelős vezetője, vagy épp a YouTube “News and Politics” team alapítója. De menedzselte a YouTube 2012-es “választási stratégiáját”, valamint azért is felelt, hogy a YouTube kiemelt eseményekre (például az Arab Tavaszra) miként reagál. E mellett ő maga is készített három Obama-interjút szintén a YouTube-on. A Center for Public Integrity az éves beszámolók alapján 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben biztosan kapott pénzt az Open Societytől, a támogatás összege ismeretlen, bizonyos források azonban 1.7 M dolláros támogatásról is írtak már korábban.

Az elnökségi tagok között volt egykor Christiane Amanpour is, aki annál az ABC News-nál dolgozik, amely szintén több millió dollárost támogatott Soros Györgytől, például 2004-ben, amikor a spekuláns George Bush-t szerette volna legyőzni. A milliárdos ekkor összesen 27 millió dollárt költött el különböző “független” médiumoknál, amelyektől azt remélte, hogy majd az ő javára befolyásolják a közvéleményt.

Mauhrer Zoltán
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mondom a magamét (6243) Tv fotel (65) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2384) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Történelem (15) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Életmód (1) Belföld (8) Gazdaság (667) Nagyvilág (1464) Egészség (50) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>