Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Borkai

Borkai

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van egy feladata, ha erkölcsileg „bűnbocsánatot” akar nyerni.

Borkai Zsolt, ha nem közszereplő, ha nem egy nagyváros vezetője, hanem magánember, akkor azt csinál egy jachton Horvátországban, amit akar. Senkinek semmi köze hozzá, csak a családjának.

Borkai Zsolt azonban közszereplő, egy nagyváros vezetője, és ráadásul a kormányzó párt, a Fidesz tagja. Éppen ezért innentől kezdve a magánéletében is azokat az értékeket, normákat kell követnie és felmutatnia, amelyek az ő pártjának és politikai táborának értékei és normái. A politikai és közszereplők ugyanis mintát mutatnak a saját választóiknak, de tágabban az egész országnak is: az ő életükből merítenek példát az emberek.

A Fidesz és a KDNP a keresztény erkölcsöket tekinti magára nézve iránymutatónak. Borkai ezzel szembement, meggyalázta a családcentrikus értékrendet.

Ebből csak egyetlenegy következhet: Borkai Zsoltnak távoznia kell abból a politikai közegből, amely elítéli az ilyen magatartást.

Borkai tett is egy fél lépést: mivel a választásokon még Fidesz–KDNP-színekben indult, ezért utána két nappal kilépett a pártszövetségből. (Hogy ezt a pártszövetség vagy Borkai kezdeményezte, mindegy. Megtörtént.) Levonta a következtetéseket abból a tarthatatlan erkölcsi helyzetből, amelybe sodorta magát.

Ez eddig rendben is lenne.

De van itt még valami.

Borkai nem látja be azt, hogyha a pártszövetség színeiben nyerte meg a győri polgármesterválasztást, akkor a polgármesteri pozíciója sem választható el a Fidesz-KDNP-tagságától? Nem látja be, hogy ha nem a Fidesz-KDNP színeiben indul október 13-án, akkor vélhetően nem választják újra, hiszen így is rengeteg szavazatot veszített, ráadásul a négy jobbikos jelölt visszalépése sem jött éppen rosszul neki?

Nem látja át, hogy ha a polgármesteri széket megőrzi, és még öt évig a város élén marad, akkor azzal nemcsak saját maga tekintélyét rombolja, hanem a pártszövetségét is?

Vagyis nem képes belátni, hogy még van egy feladata, ha erkölcsileg „bűnbocsánatot” akar nyerni?

Tehát az a kérdésem, hogy mikor mond le a polgármesteri székről is, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért fél év múlva?

Ezt kérdezem én. És még azt is kérdezem, hangsúllyal: vajon miért akar egy következmények nélküli Borkai lenni?

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (7725) Belföld (11) Történelem (18) Sport (729) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Egészség (50) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2825) Nézőpont (1) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>