Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Bölöni László: ha a többség Fidesz-párti, annak megvan az előélete, magyarázata

Bölöni László: ha a többség Fidesz-párti, annak megvan az előélete, magyarázata

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Jobboldali politikai meggyőződését hangoztatta a Krónika erdélyi magyar napilap hétvégi számában közölt interjúban az egykori világhírű labdarúgó.

Az erdélyi származású sportvezető elmondta: román, magyar és francia állampolgársággal rendelkezik, és eddig a francia és a román választásokon vett részt, de most a magyarországi parlamenti választáson is leadja a voksát. Elmondta: a francia politikai helyzetet ismeri a legjobban, a romániai politikát bonyolultnak és zavarosnak tartja, a magyarországi közéleti térkép számára sokkal áttekinthetőbb és egyértelműbb.

Bölöni László megjegyezte: ballábas labdarúgó volt, a politikában azonban a jobboldallal rokonszenvez. „Azt vallom, hogy a választó nem naiv, égből pottyantott figura: családja van, gyermekei, tapasztalatokkal és elvekkel rendelkezik. Érez és mérlegel, és ha a többség Fidesz-párti, annak megvan az előélete, magyarázata” – jelentette ki az erdélyi magyarok többségének a jobboldali nézeteire utalva.

Elmondta: a magyar állampolgárság határon túli kiterjesztéséről tartott 2004. december 5-i népszavazást követően közel két éven át románul válaszolt bármelyik magyarországi újságíró első két kérdésére: „Ha elutasítottatok, akkor tessék, itt vagyok nektek románként” – magyarázta akkori magatartását. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a jelenlegi kampányban is ott van az, aki egykor az elutasításra buzdított, és „továbbra is másoknak nyitna kaput, nem pedig a magyaroknak”.

„Nem szégyellek arra buzdítani mindenkit, hogy akinek jogában áll, április 8-án menjen el választani” – jelentette ki Bölöni László.

A labdarúgó szakember szerint Európában ma nem tudnak beszélni a bevándorlásról, ha pedig megpróbálják, akkor vagy hazudnak, vagy durvák, és szalonképtelenek, ez pedig senkinek nem jó. Szerinte azért nincs a migrációra megoldása senkinek, mert senki sem tudja, milyen léptékű a jelenség, és mikor lesz vége.

Úgy vélte: Európa ki tudna egy „üzleti tervet” dolgozni, ha tízmillió emberről kellene gondoskodni, de senki nem mond számokat, „és ettől válik aljassá az egész”. Bölöni szerint a nagyon ritka konkrét válaszok egyike – a maga vitatottságával együtt – a magyar megoldás, a kerítésépítés volt. Kijelentette: ezt pozitív provokációnak tartja, mert arra kényszeríti Európát, hogy foglalkozzon a helyzettel.

A 101-szeres román válogatott játékos kijelentette: értelmetlen összehasonlítani az 1986-os futballt – amikor a bukaresti Steauával megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját – a maival. Úgy vélte: a futball iparággá vált, amely nagyobb bevételt csak több fellépés árán képes kitermelni. Szerinte ezzel a folyamattal nem tud lépést tartani a magyar vagy a román futball.

A Cristiano Ronaldo felfedezésére vonatkozó kérdésre Bölöni elmondta: Ronaldo olyan tehetséges játékos volt, hogy – hacsak nem éri valami súlyos baleset – nem tudott volna elkallódni. Azt tartotta saját érdemének, hogy a Sporting Lisszabon edzőjeként nézte az ifik meccseit is, és korán kiszúrta magának a játékost, akit aztán meghívott a felnőtt csapatba.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Történelem (15) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Belföld (7) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Gazdaság (665) Egészség (50) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Mozi világ (440) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Jobbegyenes (2341) Mondom a magamét (6147) Sport (729) Heti lámpás (259)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>