Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
imageaspx.jpg

Blaha Lujza téri liberális beetetés

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást.

Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon. Amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.

A könnyzacskókat kell támadni! A recept persze egyáltalán nem új. A nemzetközi és hazai liberális média az újkori népvándorlásnál is szerencsétlen gyermekek és asszonyok képeivel illusztrálta riportjait.

Amikor kiderült, hogy a migránsok 70-80 százaléka életerős fiatal férfi, taktikát váltottak: Jöttek a megrendezett jelenetek és trükkös kameraállások. Emlékszünk a bicskei vasútállomásra, ahol tavaly nyáron nem a magyar rendőrök dobták a sínek közé a szír asszonyt és gyermekét, hanem a tulajdon rokona.

(]]>Így születnek]]> a szívszorító képek. Idomeni, a görög-macedón határ, 2016 március.)

Nagyjából ez a helyzet a Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztással is. Szegény emberek ugyanis voltak, vannak, és minden bizonnyal lesznek is. Sok út vezet lefele, és sajnos csak kevés kifele a szegénységből. A Kádár-rendszer és az 1990 utáni balliberális kormányok “lefele” nivelláltak, azaz a felső- és középső rétegektől vettek el pénzt, életesélyt, erőforrást, és azt lefele osztották vissza. Az eredmény ismert: A szegényeket nem sikerült tartósan felemelni, miközben a teherviselő rétegek igazságtalannak érezték a terhek megosztását.

Kik jártak jól ezzel? Leginkább azok a nyugati befektetők, akik a Kádár-rendszer, vagy a Horn- és Gyurcsány-Bajnai kormányok államadósságát kamatfelárral = extraprofittal finanszírozták. Ne felejtsük el persze azokat a liberális értelmiségieket sem, akik milliárdokat vettek fel szegénység- és cigányságkutatásokra, projektekre és konferenciákra, amelyek 25 év alatt sem javítottak a legszegényebbek helyzetén.

A Blaha Lujza téri ételosztás képeivel újra azokra a szegényekre hivatkoznak, akikért kormányon alig tettek valamit. Ez nem más, mint a hataloméhség nettó szociális demagógiája. Azt a középosztályt célozzák meg vele, amelynek a “Bokros-csomag” logikája szerint egy balliberális kormány szociálpolitikájának terheit viselnie kell(ene).

2010 ebben is változást hozott. Az Orbán-kormány hal helyett hálót ad a szegényeknek. Nem a kiszolgáltatott helyzetet kell segélyekkel konzerválni, hanem az oktatás és munkahelyteremtés által kell kiutat mutatni. A munka elkezdődött, de ez sem egyciklusos feladat.

Az új szabályok világosak: A segélyhez képest jobb a közmunka, a közmunkához képest jobb a piaci munkahely. A rendszer ebbe az irányba terel, a szabályok világosak. Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd.

Kiszelly Zoltán - ]]>http://mozgasterblog.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Jobbegyenes (2018) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Sport (729) Mozi világ (440) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Történelem (14) Kultúra (6) Mondom a magamét (5276) Tv fotel (65) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Egészség (50) Gasztronómia (539) Heti lámpás (254)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>