Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
Beszóltak Krézi Grétinek

Beszóltak Krézi Grétinek

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
A liberális bálványimádók kedvence továbbra is mondja a saját mantráját.

A liberális bálványimádók kedvence továbbra is mondja a saját mantráját (ellopjuk a jövőjét, stb.) de olyan mint a kedves zebrapinty, időről-időre újabb dallamot tesz hozzá énekéhez.

Greta Thunberg idén is elutazott Davosba, és a Világgazdasági Fórumon most a fosszilis üzemanyagokról történő mielőbbi átállásra szólított fel.

Gondolom most is vitorlással érkezett a svájci hegyek közé, vagy bringával tekert fel a csúcsra. Esetleg egy elektromos Teslával. Aminek a tönkrement akkumulátora idővel majd nagyobb gondot okoz, mint egy zsák szén, de ugye ki foglalkozik most még ezzel? Na meg azt az akkut is tölteni kell, amihez energia szükséges.

Ez pedig Svájcban sem könnyű előállítani, mert az óra- és csokoládégyárak, valamint a Milka tehenek sem álltak még át energiatermelésre. Bár a derék hellének leszavazták az atomenergiát, így öt atomerőművük, amelyek pár éven belül leállnak, hamarosan nem szolgáltatnak tovább. Viszont energiát már most is a németektől importálnak - mert ugye fúj atomenergia, de még így sem tudnak eleget termelni - és majd még többre lenne igény, hiszen egyértelműen a növekvő áramfogyasztás irányába hat az elektromobilitás fellendülése. De Svájcban az importálható energiamennyiséget is törvény szabályozza, ezért lesz itt fejvakarás rendesen, mert rövid időn belül 10 TWh-nyi termelőkapacitásra kellene megoldást találni. Az pedig nem kevés.

Mint látható, még az európai mennyországban – értsd Svájc - sem tudnak mindenre megoldást, viszont még ott sem böki oldalba senki ezt a kis svéd leánykát, hogy értjük mi a problémát, de a megoldást mondja. Persze akinek még a Facebook profilját is az apja csinálja, annak eddig terjed a tudománya. Visítozik és toporzékol.

Erre Donald Trump pénzügyminisztere, Steve Mnuchin csak annyit üzent a Time magazin év emberének választott – bizony, ekkora a baj! – aktivistának a fosszilis üzemanyagokról szóló javaslatára.

„Majd ha elment egyetemre és tanult közgazdaságtant, visszajöhet, és elmagyarázhatja nekünk.”

]]>https://jp.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Heti lámpás (254) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Mozaik (83) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Belföld (6) Jobbegyenes (2019) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5278) Vetítő (37) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Politika (1578) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>