Ma 2023 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Bencsik Gábor: Hány lista lesz?

Bencsik Gábor: Hány lista lesz?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Összegyurcsányozódásra végleg rámehet valamennyi párt és utána mehet a levesbe.
Persze békebontó senki nem lesz. Majd teremtenek olyan helyzetet, hogy a másik legyen az.

„Az úgynevezett Összefogás – MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP, Párbeszéd, Együtt – elvileg közös jelöltekkel és közös listán indul 2022-ben.

Ami a közös jelölteket illeti, azt valószínűnek tartom. De abban nem vagyok biztos, hogy közös lista is lesz. A külön lista ugyanis esélyt kínál a DK-nak arra, hogy végleg leszámoljon az MSZP-vel, ha az, ami könnyen megeshet, kiesik a parlamentből, és így Gyurcsány visszaszerezheti a vezérszerepet a baloldalon.

Láttunk már ilyet a történelemben: először leszámolunk az otthoni ellenfelekkel, és majd a hatalom birtokában fordulunk a külső ellenség felé.

A Momentumnak is kedves lehet a külön lista, hiszen ők erősen bíznak magukban, és egy jó eredménnyel az ellenzék vezető erejévé válhatnak. A közös lista viszont az egyes pártok teljesítményét szétmaszatolja, nem tud elválni a szar a májától.

Igazából a Jobbiknak sem áll érdekében a közös lista, mert az összegyurcsányozódásra végleg rámehet a pártjuk, mehetnek a levesbe.

A közös lista valójában csak Aprajafalva lakóinak (Együtt, Párbeszéd, ilyesmi) kedves, mert ők maguktól még a mosdóba sem tudnának bejutni. De lehet, hogy ez kevés lesz annak a kierőszakolásához.
Persze békebontó senki nem lesz. Majd teremtenek olyan helyzetet, hogy a másik legyen az. A lista befutó helyeinek elosztása kiváló alkalom lesz arra, hogy a másikra mutogatva fölrúgják a paktumot.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Életmód (1) Mozaik (83) Egészség (50) Gazdaság (676) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2574) Irodalmi kávéház (518) Heti lámpás (261) Történelem (15) Politika (1581) Tereb (142) Gasztronómia (539) Sport (729) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Mondom a magamét (6700) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>