Ma 2022 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
Bencsik András: Miért sikerült nekünk?

Bencsik András: Miért sikerült nekünk?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Antall: "Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője."

Egyetlen olyan ország van az egykori szocialista tábor tagjai közül, amelyik az elmúlt harminc évben nem csupán meg tudta őrizni a demokrácia alapintézményét, a parlamentarizmust, mivel politikai előjeltől függetlenül minden 1990 után választott kormány kitöltötte a mandátumát, de arra is képes volt, hogy a felülről vezérelt átépítést, a peresztrojkát egy alkotmányos népmozgalommal, a 2010-es kétharmados forradalommal váltsa meg, lezárván ezzel a kommunizmus és a posztkommunizmus dicstelen évtizedeit.

Miért sikerült nekünk? Valahol itt kell az okokat keresnünk:

„Tetszettek volna forradalmat csinálni!… Tudom jól, hogy mi kamikazekormány vagyunk… Horthy Miklóst magyar hazafinak tartom, akit a nemzet tudatában is tisztességgel el kell helyezni… Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle… Én a rendszerváltás szót utálom; lovat lehet váltani, rendszert nem… Európában az ateista is keresztény… Mint ennek a tízmilliós országnak a miniszterelnöke, lélekben tizenötmillió magyar miniszterelnöke szeretnék lenni…”

Igen, ezek Antall József miniszterelnök szavai. Rövid hivatali ideje alatt sokat tett a hazájáért. Legfőképpen azt, hogy fölmutatta a tiszta politikai erkölcs erejét és legyőzhetetlenségét. Mert az Antall-kormány elbukhatott, a cseles kommunista átépítésből még föl nem ocsúdó nép visszahívhatta korábbi megnyomorítóit, ám a nemes erkölcs túlélte ezeket az évtizedeket. Ahogy az elbukott 1956-os forradalom és szabadságharc fénye a kádári sötétségben is világított, az Antall József által képviselt magasrendű, nagy tisztaságú politikai erkölcsiség is túlélte a posztkommunizmus zavaros évtizedeit, és erőt adott a nemzeti öntudatra ébredéshez.

Még egy emlék, mert ez is kulcsfontosságú üzenet:

„Amikor halálos ágyához hívatott engem, közölte velem, hogy nem szed semmilyen orvosságot, amely értelmének vagy akaratának gyengítését eredményezhetné. Ezután azt mondta: »Három dolgot szeretnék neked mondani. Először: eljött a végórám. Másodszor: keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője. Harmadszor: szolgáltasd ki nekem a szentségeket.« Kiszolgáltattam neki a bűnbánat szentségét, majd a betegek szentségét, megáldoztattam, együtt imádkoztam vele. Ezután azt mondta: »Nagy béke költözött szívembe. Senki iránt gyűlöletet vagy bosszúvágyat nem táplálok. Mindenkinek megbocsátok.« Antall József szavai súlyos szavak. Mert az ember a halálos ágyán nem bocsátkozik komolytalan kijelentésekbe. Ha pedig ezek komoly szavak, akkor tanúságtévő erő van az ő üzenetében mindnyájunk számára.” Bolberitz Pál mondta ezt a Kossuth téren tartott temetési szertartáson, több százezer ember előtt.

Mi valósult meg ebből? Majdnem minden. Talán csak Horthy Miklós tisztelete várat még magára, de az a mondat, hogy Európában az ateista is keresztény, ma soha nem látott erővel mutat rá a földrész legmélyebb válságára. Megértük, hogy a magyar miniszterelnök ma már nem csak lélekben, testben is tizenötmillió magyarért vállal felelősséget. És a legfontosabb üzenet, ami szorosan kötődik a Szent Korona rehabilitálásához, amit szintén Antall indított el az ősi címer elfogadtatásával, majd Orbán Viktor tett teljessé, az a keresztény Magyarország akarása. Azért sikerült, és azért van jövőnk, mert az Istentől eredő erkölcs fénye nekünk világított. Akkor is, amikor bolondok vagy gazemberek vezették az országot.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (141) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Jobbegyenes (2379) Mozaik (83) Autómánia (61) Életmód (1) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6236) Belföld (8) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>