Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Bencsik András: Magyar minta

Bencsik András: Magyar minta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Európa ketté fog szakadni.

„Intézetünk megvizsgálta, hogyan változott az elsőként, másodikként vagy többedikként megszületett gyermekek aránya az összes születéshez képest. A harmadik gyermek vállalása esetében látható a növekedés, vagyis valóban egyre inkább divatossá válik a nagycsalád” – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke.

Azt is megtudtuk tőle, hogy Nyugat-Európában egyre nyomasztóbb a demográfiai apály (amelyet a bevándorlás sem képes enyhíteni), ezért a termékenységi ráta 1,62-ről 1,56-ra csökkent. Mivel arra vonatkozó adatot, hogy milyen ez a ráta például a németországi németek vagy a franciaországi franciák és más európai népek körében, a kor emberjogista kánonja szerint tilos közölni, csak sejthetjük, hogy az európai népesedési mutató ennél rosszabb lehet.

Magyarország lakossága is csökkenő tendenciával küzd, ezért örvendetes, hogy nálunk úgy nőttek a születések, hogy közben tíz százalékkal csökkent a szülőképes női korosztály létszáma. Ezért óriási eredmény az, amit az Euro­stat tett közzé: a termékenységi arányszám nálunk a 2010-es 1,25-ről 2018-ra 1,55-re emelkedett. Ráadásul bizonyosak lehetünk abban, hogy a tendencia az azóta eltelt két évben is folytatódott. 

Ugyanis a számok, a legfrissebb adatok ezt támasztják alá. Idézzük ismét Fűrész Tündét: „azt látjuk, hogy az első fél évben összesen 5,5 százalékkal emelkedett a születések száma. A téli időszakban több mint nyolcszázalékos volt az emelkedés – a tavaszi számok kisebb többletet mutattak, és most júniusban megint 8,2 százalékkal nőtt a születések száma. Ezzel párhuzamosan a termékenység is hat százalékkal növekedett, és örvendetes, hogy a halálozás a járvány ellenére is 5,5 százalékkal csökkent az elmúlt hat hónapban. Ennélfogva a természetes fogyás is 23 százalékkal mérséklődött.”

Mindez nem véletlen, mert abból a folyamatosan bővülő és fejlődő támogatási rendszerből fakad, amelyet az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben vezetett be. A teljesség igénye nélkül említhetjük a babaváró támogatást, amelyet már több mint százezer család tudott igénybe venni, vagy a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, amelynek révén 15 ezer család jutott új autóhoz, és a fantasztikusan sikeres csokot, amely eddig már több mint 600 ezer fiatal szülő és gyermek számára jelentett új otthont.

Amikor az Orbán-kormány elindította a népesedési programot, szembefordulva a legyőzhetetlennek tekintett európai végzettel, és kimondta, hogy a magyar nemzetnek ki kell harcolnia a túlélés jogát, de a saját erejéből, és ezt a túlélési parancsot tette meg tevékenysége legfőbb céljának, ennek rendelt alá szinte mindent, a gazdaságot, a közpolitikát, a kultúrát, az oktatást a fejlesztési elképzeléseket, akkor – legyünk őszinték – tíz évvel ezelőtt egy még lehetetlennek látszó cél teljesítésére vállalkozott.

Az idő igazolni látszik e törekvéseket, és a magyar minta egyre népszerűbb azon európai országok körében, ahol még van lehetőség a nemzeti túlélést választani. Ennek megfelelően nő az elutasítás és a gyűlölet azon országok körében, ahol a túlélésre a nemzeti keretek között már nincs esély, ahol a jövő homályba vész, mert feloldódnak a nemzeti kontúrok, elvész a nyelv, a kultúra, kihullanak a hagyományok, és végül csak a bizonytalan tömeg agresszivitása marad. Európa ketté fog szakadni. De csak harminc évre van szükség, és a magyar minta a keleti részen évszázadokra rögzítődik.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Sport (729) Történelem (17) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (306) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (699) Életmód (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Belföld (10) Mondom a magamét (7429) Flag gondolja (36) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2764) Szépségápolás (15) Tereb (146) Autómánia (61) Nézőpont (1) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (535)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>