Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
4b26edda531fe56220fb962c7caad4ec.jpg

Bencsik András: Látja? Nem látja?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Meglepően üres és szolgai beszélgetést közvetített az m1 televízió Colleen Bell amerikai nagykövettel. A napokkal előre beharangozott interjúban egyetlen olyan kérdést tettek fel, ami esetleg érdekelhetett volna valakit.

Ez Soros György szerepére vonatkozott, melyet a nagykövet könnyed kézlegyintéssel söpört félre, ő részletekkel nem foglalkozik. Soros mint részlet, ez jó…

Megtudtuk viszont, hogy töretlen és építő jellegű a barátság a két nép között, az Egyesült Államok tiszteli Magyarország szuverenitását és azon szándékát, hogy védje a határait s a lakosok nyugalmát, s hogy jelentős értéknek tartja a kedves hölgy, hogy minálunk nem lövöldöznek összevissza. Mi is örülünk ennek. Igaz, nálunk nem lehet a sarki fűszeresnél géppuskát venni. Megtudtuk azt is, hogy Amerika el van ájulva a magyar hadsereg felkészültségétől. Jé, van hadseregünk? Szóval, minden oké közöttünk. Mint a régi szép időkben. Csak akkor még minden harasó volt.

Van a médiának egy olyan jelensége, amikor nem az az érdekes, hogy mit mondanak ki, hanem az, hogy mit nem. Colleen Bell egy eléggé idegesítő, a magyar belpolitikába pimasz cinizmussal beleavatkozó követségi ügyvivőt jött leváltani. Borzasztó kedvesen kezdte. Ivott pálinkát, kilátogatott az ungarische pusztára, meg egy csomó szimpatikus dolgot csinált. Aztán amikor az emberek már kezdték azt hinni, hogy az André Goodfriend-féle agresszív beavatkozási politika, súlyosbítva a Soros-kommandók civiljeinek nyomulásával talán véget ért, és Amerika észrevette valahogy, hogy itt nem kiirtandó őslakosok élnek, Collen Bell asszony egy jó nagyot rúgott Corvinus egyetemi előadásán a magyarokba, fenntartva mindazon rágalmat és átkot, amit elődje ránk szórt.

Erről kellett volna megkérdezni őt. Hogy ezt miért csinálta. Rosszul volt? Vagy esetleg parancsba adták?

Emlékezzünk: „Szeretném önök elé tárni az Egyesült Államok aggodalmait, amikor a magyarországi állapotokra tekintünk. Ezek az aggodalmak nem jelenthetnek meglepetést senki számára, mivel már sokszor hangot adtunk nekik, de észszerűnek tűnik, hogy ma este ismét elmondjuk azt, amit szükséges újra megerősíteni. Politikánk. NEM. Változott.” Továbbá: „A magyarországi korrupció súlyos aggodalmakra ad okot – és teljesen világos, hogy amint azt hallottam, és amint azt a közvélemény-kutatások rendre kimutatják, a magyar átlagemberek szemében is ez az egyik legkomolyabb probléma.” És még: „Magyar politikusok, értelmiségiek és a civil társadalom tagjai a sajtó szabadságának határozott hanyatlásáról beszélnek. (…) A Freedom House most már, egy öt éve tartó hanyatlást követően, a média szabadsága tekintetében csak részben szabad országként kategorizálja Magyarországot.” Végül: „Annak, ha intoleráns módon szólnak a menekültekről – akik a világ leginkább kiszolgáltatott csoportjaihoz tartoznak –, vagy xenofób jelzőkkel betolakodónak, esetleg ellenségnek nevezik őket, nincs helye a megoldás keresésére irányuló erőfeszítésekben. Meglepő, hogy egyesek mégis ilyen beszédhez folyamodnak, hiszen Magyarország jobb ennél. Az a Magyarország, amelyet én ismerek, elég erős ahhoz, hogy a lehetőségeket lássa meg, és ne a fenyegetésekkel foglalkozzon.”

Lett volna itt miről kérdezni. De mindez elmaradt. És ez a szenzáció: ők is, mi is úgy viselkedünk, mint a Nagy Szovjetunió idején volt divat. Onnan indultunk s oda értünk vissza: az elvtársi, baráti mellébeszédhez. Vajon 1956 előtt vagy után vagyunk?

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Belföld (5) Heti lámpás (245) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1452) Életmód (1) Vetítő (37) Gazdaság (655) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (492) Mondom a magamét (4934) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Történelem (14) Politika (1571) Tereb (140) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (1905)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>