Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Bencsik András: Greta Thunberg szupersztár

Bencsik András: Greta Thunberg szupersztár

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy Asperger-szindróma nevű betegségben szenvedő svéd kislány az első számú kedvenc.

Annak idején Jézus Krisztus lett szupersztár a hetvenes évek elején egy film és egy nagylemez erejéig. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, most Greta Thunberg, egy Asperger-szindróma nevű betegségben szenvedő svéd kislány az első számú kedvenc. Ő lett a klímaváltozás Jeanne d'Arcja, legalábbis ezt igyekezik a liberális világmédia elhitetni az emberekkel. Ezúttal a tekintélyes Time magazin tette a címlapra őt, mert a Greta lett náluk az év embere.

Azért az nem semmi. Talán nem árt, ha mi is odafigyelünk. Azt írja a Time: 

„Amikor nyolcéves korában először hallott a globális felmelegedésről, Thunberg azt gondolta: ez nem történhet meg, mert ha ez mégis megtörténne, akkor a politikusok gondoskodnának róla. De csalódnia kellett, és pontosan ez motiválta őt a cselekvésre. Ma már az egész világon olyan fiatalok élnek, akik arra késztetnek bennünket, hogy szembenézzünk tétlenségünk veszélyeivel, a chilei Santiago utcáin diákok által vezetett tüntetésektől a jogokért küzdő fiatal demokrácia-aktivistákig Hongkongban, valamint a floridai Parkland középiskolás diákjaiig, akiknek a fegyveres erőszak elleni felvonulását szintén Thunberg klímasztrájkja ösztönözte.”

Hűha. Greta a jelek szerint egy új Vlagyimir Iljics, akinek szavait áhítattal issza a világ egyik legnagyobb példányszámú hetilapja, hiszen ilyeneket mond például egy sporthajón, amikor roppant környezetkímélő módon átvitorlázott vele Európából Amerikába az ENSZ-gyűlésére, ahová a BBC stábja viszont repülővel kísérte el, ami kevésbé kíméli a környezetet. Szóval, a kicsi Greta itt nyilatkozta a Time által idézett bölcsességet:

„Szeretném elmondani az unokáimnak, hogy mindent megtettünk, amit megtehettünk. És ezt értük meg az utánunk jövő generációkért tettük.”

Hasta la vista baby. A klíma-világforradalom már itt kopogtat az ajtón. Itt az ideje, hogy a tizenkét évesnél idősebb generációk átadják a helyüket a fiataloknak. Szépszerével, amíg még lehet.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Flag gondolja (36) Történelem (18) Autómánia (61) Tv fotel (65) Heti lámpás (313) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozi világ (440) Belföld (11) Tereb (146) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Gazdaság (709) Egészség (50) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mondom a magamét (7603) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2804) Sport (729) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>