Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Bencsik András: Ami a büszkeséget illeti

Bencsik András: Ami a büszkeséget illeti

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
 Ennek szerintem van értelme, jelentősége és súlya…

Idézzük föl az amerikai elnök szavait, amelyek a múlt pénteken hangoztak el Varsóban: „Napjaink legalapvetőbb kérdése most az: túl tudja-e élni a Nyugat, bízunk-e annyira az értékeinkben, hogy megvédjük bármi áron? Tiszteljük-e annyira a polgárainkat, hogy megvédjük a határainkat?”

Sajtóvélemények szerint Donald Trump kijelentése úgy hangzott, mintha azokat Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől vette volna át. Van ebben valami: „Minden kormány első dolga, hogy megvédje a saját polgárai biztonságát. Ezt gondolják a közép-európaiak, ezt gondolják az amerikaiak is, itt tehát van egyetértés” – mondta erről Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette, „ennek a jelentőségét még én sem tudom pontosan fölmérni, kell gondolkodni néhány napot, hogy az Egyesült Államok elnöke úgy döntött, első komoly, nyilvános, programadó jellegű beszédét Európában, Közép-Európában mondja el. Tehát nem a hagyományos nyugat-európai területeken, hanem éppen Közép-Európában, ráadásul éppen Varsóban. Ennek szerintem van értelme, jelentősége és súlya…”

Ami a jelentőséget és a súlyt illeti, arról az a már-már komikus polémia is tanúskodik, amely a miniszterelnök és egyes hazai zsidó vezetők között zajlott le arra vonatkozóan, hogy szabad-e Soros Györgyöt veszélyforrásként megjelölni, avagy ez az antiszemitizmus rút lángját szítja fel. A polémiát Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök zárta le, amikor csendre és rendre intette budapesti nagykövetét, Jószéf Amranit, aki egyenesen „ördögi körnek” nevezte a Soros-ellenes plakátkampányt, amely „egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít.”

Ehhez képest az izraeli kormány külügyi szóvivője szerint a budapesti nagykövet által kiadott közlemény „semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát”. Magyarán, a nagykövet úr felült egyes itteni zsidó közszereplők dumájának, amivel alaposan túllőtt a célon, úgyhogy csitt.

Mivel Benjamin Netanjahu a közeljövőben Magyarországra látogat, ez a fogalmi tisztázás jelentősen megkönnyíti a magyar–izraeli tárgyalásokat. A Demokrata jóvoltából pedig azt is tudjuk, hogy ez már csak azért is bölcs döntés volt, mert a magyar választópolgárok (vagyis akiknek a véleménye számít) háromnegyede egyetért az Orbán-kormánnyal abban, hogy Soros György és az általa támogatott hálózat valamilyen mértékben veszélyt jelent Magyarország biztonságára nézve.

Egy felettébb széles kör véleménye szerint, úgymond, bűnözőnek tekintett nemzetközi ámokfutó mellett kiállni csupán azon az alapon, hogy az illető mely néphez tartozik, azzal a nemkívánatos következménnyel járhat ugyanis, hogy az adott néphez nem tartozók körében a nem eléggé szofisztikált elmékben esetleg összeolvad a származás és a bűnözési hajlam, ami ideális táptalaj lehet egy majdani rasszizmus kialakítására, amelyre a szélsőjobbon egyébiránt most új jelentkezők bukkantak fel…

A budapesti buzikák büszke ballagása körülbelül ebben a nemzetközi csillagállásban zajlott le minden különösebb baj nélkül. Őszintén szólva, soha ne legyen ennél nagyobb gondunk. Még mindig inkább ezek a kis izék, mint a hamburgi fekete álarcos rombolók.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Történelem (17) Kultúra (6) Vetítő (30) Sport (729) Mozaik (83) Heti lámpás (306) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Belföld (10) Irodalmi kávéház (535) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7429) Jobbegyenes (2764) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (699)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>