Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Bayer Zsolt: Ne legyünk kicsinyesek...

Bayer Zsolt: Ne legyünk kicsinyesek...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mert hát, ők, az ukránok egész Európát védik, stb. Aha...
Előállt egy ukrán ..., és kifejtette, miszerint Putyin egész Európát el akarja pusztítani, így aztán az EU adja oda Ukrajnának teljes gazdasági teljesítményének 1 százalékát (évente! 160 milliárd eurót!), Németország meg még külön az összes maradék fegyverét, mert hát, ők, az ukránok egész Európát védik, stb.
Aha...
Putyin nem akarja elpusztítani egész Európát, különösen nem akarná elpusztítani Németországot, ugyanis nem is olyan régen még volt egy win-win szituáció, amelyben a német ipar és az olcsó orosz energia mindkét félnek nagy hasznot hajtott. Csak hát, az Egyesült Államok nem szereti az ilyen win-win szituációkat, s eddig már kétszer megpróbálta örökre leválasztani egymásról a németeket és az oroszokat (kerül, amibe kerül), ez most a harmadik kísérlet. Ez a proxy háború Ukrajnában. Amelyhez szükség volt a Majdan "forradalomra" - "ötmilliárdot toltunk bele ebbe a forradalomba, csak nem gondoljátok, hogy veszni hagyjuk!" - nem, nem gondoljuk.
Szóval ezt a proxy háborút az USA vívja, s eddig legalább pénzt is adott rá, de mostantól nem ad, helyette megbízta európai vazallusait, megvásároltjait és megzsaroltjait, hogy mostantól fizessék az ukrajnai háborút az európaiak. És a brüsszeli megzsaroltak és megvásároltak haptákba vágták magukat, s a fizetést elnevezték "Európa védelmének", azóta ezt tolják, és agyhalott gazemberek egymás után adják a nyilatkozatokat, amely szerint küszöbön áll a háború Oroszországgal. Erről beszélt a német vezérkari főnök, valami angol kretén tábornok (Scheisskopf hadnagy), meg valami román idióta. Megy a háborús pszichózis szítása, hátha sikerül beletolni a világot egy végső pusztulásba.
S közben ezek a felesleges és végtelenül ártalmas gazemberek egymás vállát veregetik, s párás szemekkel gondolnak önmaguk nagyszerűségére.
Úgyhogy, ne álljunk meg félúton! Adjuk oda az EU összes gazdasági teljesítményének 10 százalékát az ukránoknak! S ha nem elég, akkor a felét! És soha ne nézzük meg, amúgy mire költik. Mert azt majd ők tudják...

Új javaslat: Ukrajnának kellene adni az EU gazdasági teljesítményének 1 százalékát

Ukrajna volt németországi nagykövete kifejtette az érveit.

Az ]]>Unian]]> arról ír, hogy Andrij Melnik, a korábbi németországi ukrán nagykövet leszögezte egy interjúban: a Nyugatnak meg kell értenie, milyen háborúról van szó. Szerinte olyanról, hogy Vlagyimir Putyin nemcsak Ukrajna létét, hanem a nyugati demokráciát is veszélyezteti. Kijelentette: „Számomra fontos, hogy a Nyugat megértse, miről szól ez a háború. Nem csak Ukrajna létjogosultságáról szól. 

Putyin el akarja pusztítani a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok nyugati modelljét. Ez a fő célja.

 Ez azt jelenti, különösen a németek számára, hogy sokkal többet kell tenni Oroszország megállításáért. Ennek van katonai dimenziója is. Hálásak vagyunk Berlin szilárd hozzájárulásáért, és örülünk Németország növekvő vezető szerepének.”

Úgy véli,

 jó dolog, hogy Németország Ukrajna mellé állt, de most már nem szabad visszafogottnak lenni:

Berlinnek mindkét Taurus cirkálórakétát, a német Eurofighter Typhoon és Tornado vadászrepülőgépeket és egyebeket is át kellene adnia Kijevnek, hangsúlyozza. Hozzáteszi: idén a német kormány 7 milliárd euróval támogat minket fegyverkezésre. Ez igazán lenyűgöző. De sajnos ez még mindig nem elég ahhoz, hogy lépést tartsunk az orosz hadigépezettel

Végül a megoldást is felvázolta a maga módján: 

szerinte az EU gazdasági teljesítményének 1 százalékát kellene adni Ukrajnának, ami évente mintegy 160 milliárd euró.

 Kifejtette: „Ez egy hatalmas összeg, amelyet elsősorban a szövetségeseinknek kellene előteremteniük, ezt megértjük. De ha ma nem tesszük meg, akkor Putyin nagyobb hatalomra tehet szert. Ezért arra szeretném felhívni a német társadalmat és a német kormányt, hogy tartsa meg vezető szerepét az EU-ban, és tegyen ambiciózus vállalásokat a GDP egy százalékának megfelelő európai hozzájárulás érdekében. Különösen az USA-ban történt események fényében”.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

]]>www.mandiner.hu]]>

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Életmód (1) Flag gondolja (36) Egészség (50) Heti lámpás (306) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Sport (729) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7425) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (535) Autómánia (61) Belföld (10) Tereb (146) Gazdaság (698) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2763) Történelem (17)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>