Ma 2022 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Bauer Tamás levelét megírta…

Bauer Tamás levelét megírta…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kedves Bauer Elvtárs!

 

…Méghozzá Kövér Lászlónak. Hogyha véletlenül el találna halálozni, egykori országgyűlési képviselőként nehogy felolvassák a nevét a parlament plenáris ülésén, ahogyan ez szokás a magyar országgyűlésben. Merthogy ez egy pártállami parlament, éppen, mint az 1990 előtti. Itt nincsenek szabad és tisztességes választások. Ezek a bugris parasztok, itt, a magyar ugaron, nem tudnak egy rendes demokráciát csinálni, szegény Bauernek a 76 éve alatt alig 20 év demokrácia jutott, 1990 és 2010 között. Milyen érdekes, hogy ez a rövid demokratikus időszak véletlenül éppen egybeesett azzal, amikor az SZDSZ – Bauer egykori pártja – parlamenti párt volt. Aztán az SZDSZ 2010-es kimúlásával a demokrácia is meghalt.

Nem úgy Bauer, aki azóta is küzd a pártállam ellen. Ez nagyon fárasztó lehet, tekintettel arra, hogy már egészen régóta ezt csinálja. Még 1966-ban kezdte, amikor a pártállam elleni küzdelem jegyében belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba. A pártállam elleni küzdelem egyébként tradíció a Bauer családban, az apa, Bauer Miklós az ötvenes években ÁVH-s kihallgató tisztként küzdött a pártállam ellen, nyilván csak a látszat kedvéért vetett be brutális vallatási módszereket a népi demokrácia ellenségeivel szemben.

A kínzásokba többen belehaltak, de hát áldozat nélkül nincs siker. Az öreg egyébként olyan jól álcázta a pártállamellenes tevékenységét, hogy Tamás fiát simán vették fel a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre, miközben a piszkos reakciósok gyerekei egyetemi stúdiumok helyett járhattak vagont rakni.

Tamás a közgazdasági egyetemen szépen kikupálódott, a kommunista elit oszlopos tagjaként 1990-re egészen liberális lett, és az SZDSZ nevű magyargyűlölő alakulattal sikeresen hitették el a fél országgal, hogy ők mindig is antikommunisták és demokraták voltak. Számolni viszont a közgazdaságtudományi egyetemen és azóta sem sikerült megtanulnia, így, nyolcvanhoz közeledve sincsen tisztában azzal, hogy az egy nem egyenlő kilenccel, vagyis, hogy ahol kilenc párt ül a parlamentben, az talán nem egypárti diktatúra. Persze ez őt nem zavarja, nyugodtan diktatúrázik, pártállamozik és önkényuralomozik. És közben arról ábrándozik, hogy megéri ennek a „pártállamnak” a csúfos bukását.

Kedves Bauer Elvtárs! Azt kívánom Önnek, hogy éljen legalább 120 éves koráig ebben a „pártállami” rendszerben!

Borítókép: Bauer Tamás (Fotó: MTI/Beliczay László)

Felfüldi Zoltán - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1465) Jobbegyenes (2312) Történelem (15) Mozaik (83) Politika (1581) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6077) Belföld (6) Életmód (1) Tv fotel (65) Tereb (141) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (664) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>