Ma 2022 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Baranyi a bosszúálló boszorkány

Baranyi a bosszúálló boszorkány

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Nem tagadta meg magát a ferencvárosi szörnyeteg.

Baranyi Krisztina azonnali hatállyal felbontotta Soós Péter, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának szerződését, amiért elvállalta, hogy tanítani fog a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE).

A Pinceszínház valóban a IX. kerületi Önkormányzat felügyelete alá tartozik, a munkáltatói jogokat Baranyi Krisztina polgármester gyakorolja, ezért a színház vezetőjét elsőként a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által delegált alpolgármester vonta felelősségre. Soós Péter közölte vele, hogy nem vállal semmiféle politikai megbízatást, kizárólag szakmai feladatokat fog ellátni, színészmesterséget tanít majd szeptembertől.

Soós Péter elmondta azt is, hogy ezután felhívta őt a polgármester titkára is, és behívta egy beszélgetésre, amelyen rajta kívül a polgármester, az alpolgármester és a jegyző vettek részt. Baranyi Krisztina polgármester akkor közölte, hogy mivel az engedélye nélkül vállalt munkát a direktor, az ügynek következménye lesz.

Soós Péter szerint a heti négyórás(!) elfoglaltság nem okoz gondot a kerületi színház vezetésében, de ezt a polgármester másképp látja, ezért jegyző útján felmondott neki. Az indoklás szerint Soós Péter magatartása a munkáltatói jogkör gyakorlójánál bizalomvesztést eredményezett. Cirkalmas megfogalmazása ez a "ha nem vagy velünk, akkor ellenünk"-nek. 

Baranyi Krisztina polgármester közösségi oldalán reagált a történtekre:

Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna. Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot. Mivel ehhez nemhogy nem járultunk hozzá, de nem is tudtunk róla, ezért munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntettem.

Azért nem tagadta meg magát a ferencvárosi szörnyeteg. Igazi mértéktartó polgármester, szakmai döntését olvashatják.

"Vidnyánszky-féle SZFE". Ha ezt nem írta volna bele a szövegbe, még talán elfogadnánk, hogy Soós Pétert valóban szerződésszegés miatt rúgja ki. De ezzel azért elég otromba módon nyilvánította ki gyűlöletét az egybites gonosz boszorkány. Mondjuk most legalább nem ]]>zsidózott]]>

Persze az sem kizárt, hogy Soós Péter végre fellélegzik, mert nem kommunikálnia ezzel a rémálomba illő ábrázattal megáldott boszorkánnyal. Mi abszolút megértenénk.

]]>https://ferencvaros.blogstar.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Mozaik (83) Vetítő (30) Egészség (50) Belföld (6) Tereb (141) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1465) Tv fotel (65) Történelem (15) Gazdaság (664) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6077) Heti lámpás (259) Életmód (1) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2312) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>