Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Barack Obama újra beleszállt a magyarokba

Barack Obama újra beleszállt a magyarokba

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Orbán fejét akarják!

Barack Obama ‘autoriternek’ nevezte Magyarországot és Lengyelországot.

Barack Obama a volt amerikai elnök újabb botrányos interjút adott a CNN-nek, ahol többek között megkérdőjelezi Lengyelország és Magyarország demokratikus voltát:

„Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként. Ha megnézzük, mi történik olyan helyeken, mint Magyarország és Lengyelország, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazokkal a demokratikus hagyományokkal rendelkeztek, mint mi, hisz azok nem voltak annyira mélyen gyökerezőek, mint nálunk.

Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak”

A lengyel közéletben erős visszhangokat szült Obama beszéde:

„A legjobb lenne Barack Obamát meghívni Lengyelországba, amit én meg is teszek. Amikor néhány évvel ezelőtt a Demokrata Párt egy másik politikusa, Bill Clinton Lengyelországba érkezett, nem szűkölködött a dicsérettel.

Mindössze annyit kell tennie, hogy eljön ide ahelyett, hogy olyan leírásokat kelljen olvassunk, amelyek meghamisítják Lengyelország imázsát”

– mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök válaszul a volt amerikai elnök nyilatkozatára.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is nyilatkozott a témában:

„Sajnos ebből az interjú részletből a kölcsönös tisztelet hiányzik (...) azt, hogy a magyar demokrácia hogyan épül le,

ezt azért tartom egy sértő megjegyzésnek, mivel Magyarországon az emberek egy demokratikus választáson mondhatják el, hogy mit gondolnak a múltról és mit gondolnak a jövőről.”

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Tv fotel (65) Belföld (10) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (7) Történelem (18) Mondom a magamét (7536) Mozi világ (440) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Egészség (50) Jobbegyenes (2786) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>