Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Balhé a baloldalon – Ujhelyi visszaszólt Farkasházynak

Balhé a baloldalon – Ujhelyi visszaszólt Farkasházynak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kemény!

 

„Teddy ma minden előzetes jelzés nélkül, általunk nem ismert okok miatt, egy Népszava-publicisztikában jelentette be, hogy kiszáll a SzázSzó Találkozóból. Egy általam nagyra tartott ember írását a levelezéseink minden részletének nyilvánosságra hozatalával egyértelműen és világosan megcáfolni méltatlan válasz lenne. Mindannyiunkra, de a korábban közösnek mondott célra tekintettel is” – kommentálta ]]>a baloldali humorista írását]]> Ujhelyi István, amelyben a humorista tulajdonképpen meghazudtolta az európai parlamenti képviselőt. Farkásházy Tivadar állításaival szemben Ujhelyi leszögezte: személyesen és online is mindenben egyeztettek a kezdetektől fogva. „A meghívó szövegétől kezdve a kreatív anyagok formavilágán át egészen a programban részt vevő meghívottakig. Még javaslatokat, megjegyzéseket is fűzött hozzá, amelyeket minden esetben beépítettünk” – sorolta a volt szocialista politikus, jelenlegi európai parlament képviselő. Ujhelyi szerint egyszer majd úgy is megtudják, hogy kik és miért kavartak a háttérben; kinek áll érdekében ellehetetleníteni ezt a kezdeményezést. „Egy nagy csalódással és ezzel együtt egy komoly tapasztalattal lettem gazdagabb a mai napon. Igaza van Teddynek: hogy akarunk mi rendszerváltoztatást, ha mi magunk belül ilyen állapotban vagyunk?” – kesergett az EP-képviselő, aki szerint a SzázSzó Találkozó szükségessége és igénye épp ezért mit sem változik, sőt várják szeretettel a meghívottakat a Margitszigetre tervezett találkozóra. „A Szárszónak ezek szerint tényleg vége, a SzázSzó pedig most indul el ténylegesen” – szögezte le a léthatóan sértődött Ujhelyi. 

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta: a volt szocialista politikus, Ujhelyi István európai parlamenti képviselő néhány hete bejelentette, hogy felélesztené a szárszói baloldali találkozók hagyományát. Akkor úgy fogalmazott, hogy megkereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították. Azonban több baloldali politikus már akkor]]> kételyét fejezte ki ]]>a kezdeményezés kapcsán. Farkasházy Tivadar pedig ]]>a szombati Népszavában megjelent jegyzetében ]]>szögezte le: nem tud semmilyen újraszervezett „szárszói találkozóról”, ő senkit sem hívott meg sehova, és nem ad át semmilyen stafétát.

Borítókép: Farkasházy Tivadar és Selmeczi Tibor egykori produkciója jól jellemzi a baloldal állapotát (Fotó: Koszticsák Szilárd)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (322) Egészség (50) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Mondom a magamét (7725) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1582) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gazdaság (713) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2825) Sport (729) Gasztronómia (539) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>