Ma 2021 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
Bajban lehet Márki-Zay Péter

Bajban lehet Márki-Zay Péter

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kezdhet izgulni az ellenzék ikonja...

Továbbra sem tisztázott, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kapott-e bűncselekményből származó pénzeket a kampányához.

Egyre több jel utal arra, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kampányát bűncselekményből származó pénzekből is finanszírozták. Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője felszólította a függetlenként mandátumot nyert városvezetőt, hogy tisztázza magát - írja a ]]>Magyar Idők]]>.

A függetlenként induló, de teljes ellenzéki támogatással Hódmezővásárhelyen polgármesteri mandátumot nyert Márki-Zay Péter továbbra sem tisztázta magát, hogy kapott-e, és ha igen mekkora összeget a K'Art-cégcsoporttól, vagy annak vezetőjétől, Kendi Imrétől a kampányára.

A K'Art cégcsoport 2012-ig számos önkormányzati és állami beruházást nyert el, azonban mintegy 800 millió forinttal adósa maradt összesen hatvan alvállalkozójának.

Az ügyben jelenleg is eljárás folyik, a Szegedi Járásbíróság a jövő héten tart tárgyalást. Szabó Bálint a Magyar Időknek leszögezte, hogy nem áll szándékában támadni a polgármestert, csak el szeretné érni, hogy ő is segítsen az ügy feltárásában és a károsultak kifizetésében.

– A korábban az MSZP-vel és a Jobbikkal is kapcsolatba került Kendi Imre megkeresett egyes alvállalkozókat azzal, hogy maradjanak ki az ügyből, és az eddigieknél sokkal több pénzt tudnak majd keresni jövőbeli beruházásokon. Akiknél pedig nem jártak sikerrel, azokat megfenyegették, hogy ha nem lépnek vissza, rosszul járnak – mondta a lapnak Szabó Bálint.

A napokban másodszor is összeült a K'Art-ügyben felállított ideiglenes önkormányzati vizsgálóbizottság, amelyen Márki-Zay részt sem vett, így Hódmezővásárhely polgármesterét nem tudták megkérdezni az ügyről.

A Magyar Idők teljes cikkét ]]>erre a linkre]]> kattintva olvashatja el.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5137) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Életmód (1) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Sport (729) Politika (1576) Heti lámpás (252) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Tereb (140) Nagyvilág (1454) Jobbegyenes (1972) Történelem (14) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>