Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Az RTL Klub és bandája hangulatot kelt

Az RTL Klub és bandája hangulatot kelt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Félmillió is lazán elkölthető egy nap alatt a Balatonon.

Túl vagyok a locsoláson, szürkül, lassan besötétedik. Józsi bá’-t csak most látom meg, a komposztot forgatja kertje sarkában.

— Adjon Isten — szólok oda. — Történt mostanság valami itthon, ami nem a háborúval kapcsolatos? Mert abból már nagyon elegem van.

— Fogajd’ Isten. Persze, hogy történt. Megint csak kiütötte a biztosítékot nálam egy, a független és objektív újságírás huncutságát bemutató cikk. Vagyis annak kötelező(? — a szerk.) mutánsa — mondja Józsi bá’.

— Vérnyomáscsökkentőt szedett-e kend utána? — vicceskedem. De a téma, mint kiderül, nem vicces, inkább a dollármédia működésének kórrajza.

— Nem a vérnyomásomról, hanem a Balatonról van szó. Megint. Mint minden nyáron többször is. Most éppen az RTL Klub anyagát tolta az interneten mindenki. Mindenki, mert még hozzám is eljutott, pedig én azt a szennyoldalt önként nem nézem meg. Nálam az Index.hu cikkét erőltette a közösségi média. A lényeg: 52 ezer forintba fájhat (mutatóujját felemeli) egy családnak, hogy egy napot a Balatonon töltsön.

— És? Jó ez vagy rossz?

— Bugyutaság. Egyrészt azért, mert ha kevesebbet költene valaki, akkor elmegy valamelyik szabad strandra és visz magával szendvicset meg üdítőt. Vagyis lényegében az a néhány fagyi lehet az egyéb költség, amit ugye otthon is nagyjából ugyanannyiért venne meg. Ha meg rongyot rázni jár a Balatonra, akkor két drága étkezés elit étteremben, meg egy yacht bérlése hajóskapitánnyal, és máris félmillió forint az az egy nap a magyar tengeren.

— Ésszerűnek tűnik a kend logikája. De miért készülhetett akkor az RTL Klubosok anyaga az ötvenezerről, ami ezek szerint húsz- és ötszázezer is lehetett volna?

— Azt én nem tudom, de amilyen szorgalommal a ballib dollárgyűjtő banda átvette és súlykolta, ezzel nyilván valamilyen hangulatot szerettek volna kelteni. Hogy milyet, azt meg tőlük kellene megkérdezni.

— Nem elég, Józsi bá’, hogy harminc fokok vannak, kend még rébuszokban is beszél — méltatlankodok, majd intek. Egyben hessegetem el a szúnyogokat, amik ilyenkor este előszeretettel lakmároznának a véremből. Azt a gondolatot viszont még később sem tudom elhessegetni, hogy ha egy hétre felszorozza az egyszeri RTL Klub fanatikus hívő az ötvenezret, akkor bizony…

Akkor bizony meg is érdemli, hogy ne látogassa meg a Balatont. Menjen inkább a Pride-ra!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Vetítő (30) Heti lámpás (319) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7657) Flag gondolja (36) Sport (729) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Tereb (146) Politika (1582) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2815) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Belföld (11) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (711)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>