Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
hont7.jpg

Az EU végzete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Rettentő hír járta be a szittya közéletet. 

„Soha nem lépek be olyan klubba, amelyik hajlandó befogadni engem.”
Groucho Marx

Rettentő hír járta be a szittya közéletet. Az emberek spontán csoportosulnak az utcákon és erről beszélnek, erről trécselnek manikűröslányok a kuncsaftokkal és erről szól a média: Hont András a magyar újságírás olimposzi törpéje, a függetlenség vésznemtője kilépett a z Európai Unióból. A szörnyű hír elterjedése óta Juncker egyfolytában iszik, Merkelt pedig állítólag szoknyában látták beosonni az AfD nagygyűlésére. Nagy a baj, a nemzetközi helyzet fokozódik.

Minderről az álmélkodó közönség egy nyílt levélből értesülhetett, melyet a nevezet Hont András intézett az EU-hoz. Ebben először „seggfejnek” később pedig – a Simicska-féle testváladék-retorika szabályai szerint – „gecinek” nevezte az EU-t. Hogy pontosan kinek üzen az vitatható, a nyílt levél – Hont többi irományához hasonlóan – stiláris nehézségekkel terhelt, ám talán joggal tételezhetjük fel, hogy konkrétan az EU- vezetésére gondol. Bár (Hont közírói ténykedésére jellemző egót figyelembe véve)  nem lehetetlen az sem, hogy az EU mind az ötszáz millió lakosát, Svédország zordon észak-fokának migránsaitól a görög szigetek szír kvantumfizikusaiig, egyaránt mindenkit illetett a fenti jelzőkkel.

ABBÓL A SZELLEMI SZTRATOSZFÉRÁBÓL, AHOL Ő ÉL, BIZONYÁRA EGYFORMÁNAK TŰNÜNK.

Mielőtt elemeznénk András galaktikus jelentőségű gesztusát, érdemes egy pillantást vetni a szerző életútjára, mintegy genealogikus aspektusból. Jó családból származik: nagyapja hithű kommunista színházi ember volt, apja III/III-as besúgó. Ő maga eleinte Fideszes, ám valamikor 2003 körül kirúgták. Szerinte azért, mert bírálta a „vezetést”, a rossznyelvek szerint pedig azért, mert jó pénzért, másodállásban bedolgozott az enyveskezű Hunvald-féle szoci önkormányzatnak. Azóta aztán igazi őrkutyája a szabad sajtónak – no, nem valami kaukázusi juhászra, vagy pitbullra kell gondolnunk – nem, ő egy vér-csivava; de a pedigréje, mint fent láttuk, legalább rendben van. Jelenleg a HVG újságírója. (Ennek később még jelentősége lesz)

A levélből kiderül, hogy András, a csivava, azért neheztelt meg az EU-ra, mert az, bűnös hanyagsággal, a mai napig nem vonult be tankokkal fatornyos hazánkba, annak ellenére, hogy itt a sajtószabadság lábbal tiprásának esete forog fenn. Mint írja: „Magyarországon – merthogy rólunk van szó – az úgynevezett „választást” követően megszűnt az egyik legrégebb óta működő, országos napilap, így a kormánytól független napilapok száma – tessék figyelni –: 1.” Mert ugye nem Lajos zárta be a boltot, hanem a „kormány”. Hogy ezt a „kormány” hogyan csinálta, miközben a média Lajos tulajdonában volt, az Hont titka marad. Majd – megragadván az alkalmat, hogy rúgjon egyet libsi kollégáiba – így folytatja: „Vicces, de az a helyzet, hogy a hatalommal szembeni ellenpontot egy sértett oligarcha jelentette, és részben az ő pénze tette lehetővé, hogy ellenzéki szereplők, független értelmiségiek is képernyőre jussanak, és hogy a köztereken ne csak a kormány üzenetei látszódjanak.

MEGJEGYEZNÉM, HOGY SZÁMOMRA SOKKAL VICCESEBB, AHOGYAN A FÜGGETLENOBJEKTÍV SAJTÓMUNKÁSOK LAJOS SZŐRÖS MANCSÁT NYALDOSTÁK A MEGFELELŐ ÖSSZEGÉRT, ÉS MIKOR UGYANEZ A SZŐRÖS MANCS KITEKERTE A NYAKUKAT, AKKOR MEG CSODÁLKOZTAK.

Innentől az tételes felsorolása következik azon galádságoknak melyeket az EU elnézett Orbánbasinak, ahelyett hogy Kufstein várába csukták volna kurtavasban és kinevezték volna gauleiternek Márki-Zay Pétert. András megvetően nyilatkozik még az EU vállalatairól is melyek „vígan igazodnak a kurzus által diktált szabályokhoz”. Elképzelem, amint a Volkswagen, vagy a Mercedes urai rémületükben az asztal alá bújnak Orbánbasi kegyetlen tekintete elől.

Ami a sajtó szabadság ellehetetlenítését illeti, az szerinte azért van, mert a kormány nem juttat megfelelő mennyiségű pénzt a függetlenobjektív sajtóorgánumok számára. Ehhez képest meglepő, hogy a Népszava című kiadványt – amely szerinte „egy átláthatatlan, kevéssé ízléses háttéralkunak köszönheti létét” – elítéli azért, hogy pénzt fogad el a kormánytól.

AKKOR MOST KELL AZ A PÉNZ, VAGY NEM?

A természettudományokban úgy vélik, hogy egy teória addig áll fenn, míg egy kísérlet meg nem cáfolja. Ha az a bizonyos kísérlet úgy sikerült, akkor a teóriát elvetik. Mármost van ez a bizonyos HVG című kiadvány, melynek pénztáránál András a fizetését kapja és ezt a lapot a saját munkatársai által tulajdonolt cég tartja fenn. Szép sikerrel. Például 2015-ben 141 millió forint adózott eredményt mutattak ki, amit aztán gondosan el is osztattak maguk között. A fenti szabály szerint márpedig mindaddig, amíg egy olyan függetlenobjektív, teljesen haladó sajtótermék létezik, amely megél Orbán rendszerének sivatagában, addig szerintem – és a logika szerint – nem állítható, hogy ez lehetetlen. Talán a többiek nem elég ügyesek és jól megbüntette őket a piac láthatatlan keze – melyért András rajongni szokott – és mely láthatatlan kéz e világi megtestesülése valamiért megkülönbözhetetlenül hasonlít Lajos mancsára.

TALÁN A TISZTELT KOLLÉGÁK A KELLETÉNÉL JOBBAN MEGSZOKTÁK, HOGY VALAKI PUSZTÁN AZÉRT FIZETI ŐKET, MERT VANNAK.

Itt állunk most. Hont András kilépett belőlünk és betölthetetlen űrt hagyott maga után, nem is beszélve a várható adminisztratív kalamajkákról. Például ezentúl Hont András és az EU határán helyre kell állítani a határőrizetet és vámokat kell szedni.

Sajnos az EU területén András ezután csak külön engedéllyel vállalhat munkát és az EU-s állampolgárok, hasonlóan, nem dolgozhatnak nála. Hogy ezt hogyan oldják meg, azt nem tudom, de kíváncsian várom az eseményeket.

]]>https://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Tereb (141) Politika (1581) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Sport (729) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6144) Belföld (7) Történelem (15) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Életmód (1) Heti lámpás (259) Gazdaság (665) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2340) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>