Ma 2020 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Újabb szenzáció Őcsényben!

Újabb szenzáció Őcsényben!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A demokratikus média elképedve áll a történtek előtt.

Őcsény, a „magyar fasiszta falu” újra a világlapok címlapjain követel helyet magának. A minap ugyanis nemzetközi hőlégballon verseny ért véget a település határában, és láss csodát, a hét nap alatt egyetlen idegengyűlölő őcsényi sem kapta elő vadászpuskáját. Sőt, még a külföldi „léggömböket” sem szúrták ki! A demokratikus média elképedve áll a történtek előtt.

Immár a 28. Nemzetközi Szakmai Ballontalálkozóra került sor szeptember 30-a és október 7-e között Őcsényben. Jöttek csapatok határon innen és túlról, magyarok és külföldiek is. A találkozó rendben le is zajlott, legfeljebb az időjárás zavart be néha-néha.

Mi történhetett? Nyugalom Őcsényben? Amikor már az égből is idegenek szállnak? Hát hogyan reagál erre egy xenofób, ős-kuruc fasisztákkal lakott falu?

A Helsinki Bizottság, az Amnesty International és a Migration Aid híreink szerint külön utazási keretet is biztosított a nemzetközi sajtó munkatársainak ennek feltárására, a pesti Soros-plakát nézegetés után napidíjukra is érkezett önkéntes plusz támogatás.

A nemzetközi demokratikus média komolyan vette a feladatot, már a falu határában megrohantak egy tűzifát fuvarozó kocsist. A villanó vakuktól és arcába nyomuló kameráktól meglepődött Gerzson bácsi erre a kisbaltájára helyezte a kezét, rá ne essen véletlenül valakire a nagy ismerkedésben. A demokratikus sajtó érezte, nem hiába jött. Itt tényleg szélsőséges megnyilvánulásokra lehet számítani. Miután kicsit lenyugodtak a kedélyek, a jogvédő szervezetek által biztosított ifjú tolmács segítségével kezdték el faggatni az öreget.

– Kedves Magyar Vénember! Mi a nemzetközi demokratikus sajtó vagyunk. Ezért kérdezzük most: miért van magánál gyilkos fegyver?
– Mit akarnak az urak?
– Mire készül azzal az emberélet kioltására alkalmas eszközzel?
– A kisbaltával? Gallyaztam vele eddig is, és még fogok is. 
– Ahh! Szóval Ön, Kedves Vénember, ezek után is folytatni akarja erőszakos tevékenységét?
– Hát, a gally nem jön le magától a fáról.
– Ön tehát nem csak embereket fenyeget, hanem a természet ellen is használja ezt a fegyvert? Kedves vénember létére? Erre az Orbán Viktor hergelte fel?

A derék fuvarosnak ekkor lett elege a dologból, a lovak közé csapott, és dolgára indult. Miközben azon mélázott, hogy ez a „nemzetközi demokratikus sajtó” még azoknál is hülyébb, mint akiket az elmúlt hetekben hordott ide Pestről a szél.

A külföldi újságírók továbbmentek, miközben kísérőjük elmagyarázta, hogy az Orbán-kormány a migráns-ellenes kampányába a zöld szervezetek elleni erőszakos fellépést is beleszövi. A tudósítók együtt rémültek vele, amikor egy arra kerékpározó néni került a látótérbe. A „demokratikus jogvédő” az előző tapasztalatokra hivatkozva javasolta, hogy a nép egyszerű gyermekét ne izgassák fel azonnal politikai kérdésekkel, kezdjenek civil témákkal.

– Kedves Magyar Vénasszony! Örül annak, hogy már szabadon biciklizhet a faluban? Ilyen ugye, amikor a mindennapokban szembesül az Európai Unió előnyeivel?!

Jolánka néni riadtan a frissen beszerzett biciklizárhoz kapott. Erre eddig sohasem volt szükség Őcsényben, de amióta ide jár ez a sok városi tróger faggatózni, az ember lánya nem tudhatja. Megilletődöttségét látva – „a Fidesz megfélemlíti az embereket”, súgta a tolmács – behízelgőbb, együttérző hangnemre váltottak.Ehhez főleg egy amszterdami újságíró értett nagyon, később büszkén mesélte, hogy a módszert már saját parasztjain is tesztelte: az egyszerű, csak a nép mindennapi problémáit kell megérteni.

– Ne ijedezzen, Kedves Vénasszony! Mi is szeretünk biciklizni! Nekem három is van, mindenféle tevékenységre. Sőt, otthonra most vettem egy Trakstand Mark 3-as edzőgörgőt is. A néni milyet használ?

Jolánka néni erre inkább nem mondott semmit. Sőt, arra sem tudott válaszolni, hogy szabadidejében mindig biciklizik-e, és, hogy szerinte van-e összefüggés a kerékpárutak szélessége és a veszélyben lévő magyar demokrácia között. Ő egész élete során azért használt kerékpárt, mert praktikus volt: téeszbe, boltba, templomba, és hát igen, temetőbe is. Újságírók ellen mondjuk még nem használta, de csak félreugranak, ha elindul…

Félreugrottak. Az amszterdami kolléga sajnálkozva nézett össze berlini kartársával: hát igen, a diktatúrákban az emberek zárkózottá válnak. Ezt tapasztalták Irakban is Szaddam idejében. Pedig az milyen kedves ember volt Orbánhoz képest! Még italt is küldetett nekik a szállodai lakosztályaikba, amikor Bagdadban tártak fel tényeket. No, de ideje volt folytatni a riport-túrát. Főleg, hogy pesti kísérőjük felhívta a figyelmet egy békésen farigcsáló kiskamaszra. Gyorsan összesúgtak, összébb zárták soraikat – a gyerek kezében bicska volt! De azért van bátorság a demokratikus oknyomozóban, merészet kérdeztek:

– Kedves Magyar Kisgyerek! Te szúrtad ki a menekülteket védő panziós bácsi autójának kerekeit?

Bazsi érdeklődve nézett fel. Hogy ez neki eddig nem jutott eszébe? A „panziós bácsi” autójának közlekedési szokásai ugyanis mindig zavarták, ahogy apja egyszer mondta: „úgy jár-kel itt, mintha ő sza..a volna fel a csillagokat az égre!”Bazsi az elmúlt hetekben már találkozott újságírókkal, egyiküket sikerült is levennie öt rugóra azzal, hogy saját személyiségét kölcsönözte a „szeretem a migráns gyerekeket, annyira rossz, hogy nem ismerhettem meg őket” mondathoz. A mostani külföldi projektben még több fantáziát látott.

– Nem én voltam, de csak kérdezzenek a bácsik. A végén még én is lehetek. Ja, és tudok egy sérült kiskutyát is hozni fényképhez, extráért.

A demokratikus média elégedetten sóhajtott fel. Megvan, amit kerestek, gyerekszáj kell a megható riporthoz. Listájuk meg volt arról, mit akarnak hallani.

Bazsi lelkesen tájékoztatott is, a minap látott egy holokauszt riportot a History Channelen, így naprakész információkkal láthatta el a szabad sajtót. Mesélt arról is, hogy ő a demokrácia emlőin akart felnevelkedni, de a faluban újra megjelent a klerikális reakció. „Semjén bácsi?” – kérdezte lelkesen egy norvég újságíró. Ötven euróért Semjén bácsi lett.

Aztán az udvarból kijött Bazsi édesanyja, ifjú hősünk egy tapasztalt mozdulattal kitért a száguldó tockos elől, és beszaladt a házba. Az asszony meg nem egészen europer módon közölte a demokratikus közvéleménnyel, hogy, hol, kivel és mivel szórakozzanak. S legközelebb mikor jöjjenek Őcsény közelébe… És ez vonatkozik a jogvédőkre, a kéretlen migráns-mentőkre és üdültetőkre, valamint mindenkire, aki el akarja magyarázni, miképpen kell neki élni, gondolkodnia!

A nemzetközi médiában ekkor felmerült, hogy elmennek a ballonosoktól is anyagot gyűjteni a helyiek fasizmusáról, de azt jogvédő kísérőjük nem tanácsolta. Saját tornaórai tapasztalataiból tudta, hogy a sportolók hirtelen haragú emberek, és nehezen tűrik a „magafajtát”.

Majd mesél inkább még ő, miről írjanak a kollégák. Meg Pesten, a bulinegyedben megismerhetik azt is, hogy van még demokratikus Magyarország.

Fotó: mischieflabas.co.uk

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (490) Történelem (14) Életmód (1) Gasztronómia (539) Gazdaság (652) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4796) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1849) Egészség (50) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Vetítő (37) Tv fotel (65) Kultúra (6) Heti lámpás (243) Autómánia (61) Sport (729) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>