Ma 2022 január 17. Antal, Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Átterveztük a Jobbik arculatát

Átterveztük a Jobbik arculatát

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Hosszú lesz, de ígérem, élvezni fogjátok!

Bevallom kivárásra játszottam, de be kellett látnom, hogy eljött az idő. Sőt! Megérett az idő arra, hogy segítsek a Jobbiknak, most, hogy több tízmillió (lehet száz) forintot sikerült összekalapozniuk. Remélem, nekem is csurran-cseppen valami ebből a jelentős összegből, mert a tiltott pártfinanszírozás miatti büntetésre ebből nem futja!

Arra gondoltam, áttervezem a Jobbik arculatát olyanra, amilyen a párt lett.

Először is, kezdjük a címerrel! Ami most egy kör, benne egy (felteszem, anno „büszkének” tervezett) görbe kettős kereszttel, amit átölelnek a piros-fehér-zöld színek.

A kettős keresztet egyből vegyük is ki, hiszen a Jobbik már pár éve felhagyott azzal a hagyományával, hogy a karácsonyt megelőző adventi időszakban kereszteket állított Budapest és a magyar nagyvárosok főbb terein. Helyette lett az, hogy a zsidó vezetők legnagyobb megrökönyödésére hanuka üdvözleteket küldözget a párt elnöke, Vona Gábor. Ráadásul, hogy mindenki - legalábbis az egyszeri Jobbik szavazó - belezavarodjon, hiszen az elnök úr nem is olyan régen még Allahot és az iszlámot éltette.

De ne menjünk ebbe bele, mert nem ideológiát, hanem arculatot tervezünk éppen.

Lényeg a lényeg: a kettős keresztet levehetjük a Jobbik címeréből.

Másodszor: maradnak a piros, a fehér és a zöld színek. A párt mai helyezkedését látva, ezekből a fehéret és a zöldet nyugodtan leradírozhatjuk (gondolom, sok zöld-fehér szurkoló, és volt szavazó egyetértésével). Marad a piros. Ragozzam?! Na, jó! Ha a pirosat kiterjesztjük a körre, akkor meg a számos radikálbalos munkás párt fog ágálni.

Maradt a semmi…

Nézzük a nevet! JOBBIK. Kevesen tudják, de ez egy rövidítés: Jobboldali Ifjúsági Közösség.

Láthatólag, az alapítók többsége nem tud közösséget (!) vállalni a párt egyik legnagyobb újsütetű rajongójával, Heller Ágnes filozófussal (Mellékszál: nem tudom, hogy Heller Ágnes rajongói, hogy tudnak, tudnak-e egyáltalán közösséget vállalni a néni új szeretettjeivel?).

Következik ez a „fránya” szó: jobboldali. Gyorsan vessük is el! Legyen helyette: baloldali. Ez a csere a párt vezetőinek nyilatkozatait, helyezkedését látván abszolút indokolt. (Mellékszál 2.0: ezt a fajta politikai eltolódást a mai magyar köznyelv csak „cukiság-kampány” néven tartja számon, lásd: kiscica, kiskutya, edzőterem, de ki tudja, mi lesz még: pénztárca, táska, fürdőruci… kerítés lebontás…)

Ám a ’Balik’ elég bután hangzik, ráadásul veszítünk egy betűt. Duplázzunk, ott a közepén, ahol jól is néz ki!

Legyen inkább BALLIK! A karakterszám is megmarad, és még értelmet is nyer. (A betoldott L-betű pedig legyen a ’látens’ vagy ’liberális’ rövidítése – kinek mi tetszik.)

Végül engedjétek meg, hogy írásom befejeztével megidézzem a valaha élt (írt) egyik legnagyobb magyar konzervatív publicista emlékét (a nevét le sem merem írni, mert ki vagyok én hozzá képest?)!

Azt, hogy a nyolc éve még gárdamellényben pávázó Vona Gábor nyakában hogyan fér el egy láncon a Dávid-csillag és a félhold, én nem tudom…

Csókol benneteket:

Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5821) Heti lámpás (256) Tereb (139) Irodalmi kávéház (509) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2198) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Belföld (6) Autómánia (61) Nagyvilág (1464) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Gazdaság (663) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1579) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>