Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Átlátszó felső, fekete melltartó – megbotránkoztató jelenet a Bundestagban

Átlátszó felső, fekete melltartó – megbotránkoztató jelenet a Bundestagban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Soha egyetlen politikusnőnek nem jutna eszébe ilyen neglizsében megjelenni a Bundestagban 

Megbotránkoztató öltözetben jelent meg a német Bundestag családügyi bizottságának ülésén Tessa Ganserer, a Zöldek szőke parókás transznemű képviselője – hívta fel a figyelmet a ]]>Mandiner]]>. A politikus egy kétgyeremekes apa, aki a keddi nyilvános meghallgatáson egy tüllszerű, teljes mértékben átlátszó felsőben jelent meg; alatta csupán egy szűk fekete melltartó takarta műkeblét.

Soha egyetlen politikusnőnek nem jutna eszébe ilyen neglizsében megjelenni a Bundestagban 

– írta le gondolatait a ]]>Welt]]> hasábjain Kristina Schröder korábbi német családügyi miniszter.

Kiemelte, hogy a parlament szabályzata azt is előírja, hogy az épületbe csak a hely méltóságához illő ruházatban lehet belépni – a bizottság elnöke mégsem intette meg a transznemű képviselőt, mint ahogy kollégái sem szólaltak fel a szabálysértés miatt, ráadásul a mainstream média is feltűnően hallgat az ügyben. Hiszen transznemű – ki is merné őt kritizálni, hogy aztán ráüssék homlokára a „transzfób” bélyeget.

Amivel viszont pont az nyer bizonyítást, amit Tessa valószínűleg a legkevésbé szeretne: hogy ő bizony nagyon nem nő, hanem egy szerencsétlen, akinek a háta mögött összesúgnak, a szemébe viszont semmi őszintét nem mondanak.

Azt ugyanakkor az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága esetleg egyszer tisztázhatná, hogy amikor a baritonhangú transznő gyakorlatilag egy prostituáltjelmezzel demonstrálja női mivoltát, akkor a nemi előítéletek és sztereotípiák efféle felvonultatása és a nemi jellemzők ilyen szinten szexista megjelenítése miatt büntetésből pontosan hány percig térdepeljenek kukoricán a suttyó genderellenes konzervatívok?

 

A Mandiner szerzője továbbá arról is beszámolt, hogy az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága a decemberi plenáris ülés egyik napirendi pontjához, a gyűlöletbeszéd uniós bűncselekményként történő elismeréséről szóló ]]>indítványhoz]]> egészen felháborító véleményt fogadott el. A dokumentumban ugyanis azt írták, hogy

az illetékes EP-képviselők határozottan elítélik a genderellenes mozgalmakat, amelyek félrevezető, félelmet keltő üzeneteket terjesztenek azon személyek ellen, akik nem felelnek meg a heteronormatív, cisznormatív, patriarchális társadalom bináris, nemi sztereotípiákon alapuló, hagyományos elképzeléseinek”, és amely genderellenes mozgalmak célja „többek között a nemen, a szexuális irányultságon, a nemi identitáson, a nemi önkifejezésen és a nemi jellemzőkön alapuló megkülönböztetés kialakítása és állandósítása, és ezáltal az alapvető jogok megsértése.

A vélemény továbbá szigorúan leszögezte: „az LMBTIQ+-ellenes gyűlölet-bűncselekmények és gyűlöletbeszéd előfordulásának fő mozgatórugói között szerepelnek a nemi előítéletek és más sztereotípiák”.

Borítókép: Tessa Ganserer, a németországi Zöldek transznemű képviselője a Bundestag családügyi bizottságának ülésén (Forrás: Képernyőfotó)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Politika (1582) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Belföld (11) Mondom a magamét (7719) Heti lámpás (322) Történelem (18) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Sport (729) Életmód (1) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>