Ma 2020 május 30. Janka, Zsanett napja van. Holnap Angéla, Petronella napja lesz.
Apáti Bence: Bolgár úr visít

Apáti Bence: Bolgár úr visít

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ki hallott már ilyet? 

Hallgatom a Klub Rádión Bolgár elvtárs visítását. Igen, visít. Amúgy is magas, tenor hangon szokta az éterbe kiáltani a ballib propagandát, de amikor Orbán Viktor kerül szóba, akkor üzembiztosan felmegy még egy oktávot a hangja.

Vagy kettőt. Szegény Zámbó Jimmy a másvilágon ilyenkor valószínűleg lemondóan legyint és rezignáltan nyugtázza, hogy elvették a koronáját. 

Mert Bolgár György visít mint egy malac. Nála ez valami pavlovi reflex. Ha Orbánt lát, visít. 

Visít Orbántól. 

Szóval hallgatom drágajó Bolgár elvtársat, aki amiatt visong, mert doktorminiszterelnök úr meglátogatta szerb kollégáját. Az elszigetelődött Orbán az istennek nem hajlandó se elszigetelődni. 

Se megbukni. Hanem találkozókra jár, ahol szívélyesen szokták  fogadni. 

Bolgár urat rég hallottam már ennyire kiborulni. A szerbiai látogatásból fakadó traumát a nála eggyel jobban kezelő Eörsi Mátyással beszélgetnek. Arról, hogy a térségben jó kapcsolatokat alakított ki a magyar miniszterelnök. Ami alapjáraton egy magyar embert politikai szimpátiától függetlenül jó érzéssel kellene, hogy eltöltse. 

Vagy rosszabb esetben nem kéne felbosszantsa. De a mi ellenzékünk, és a mi ellenzéki sajtónk egészen máshogy működik. Ők szomorúak. 

Dühösek. Eörsi úr aggódik, Bolgár úr pedig magából kikelve, koloratúrszoprán hangon áriázik. Visít. 

Hogy micsoda skandalum az ilyen? 

Hogy egy szomszédos ország miniszterelnökével találkozgat a Zorbán. 

Ki hallott már ilyet? 

A legsötétebb vészkorszak kutyafüle, ahhoz képest, amit most ez az ember művel. 

Van pofája odamenni, becsörtetni Szerbiába, és azon dolgozni, hogy megmaradjon a jószomszédi viszony. 

Megáll az ember esze. 

Szóba kerül még a szlovén média is, ahol a magyar a jobboldalhoz köthető emberek jelentek meg. 

(Nyilván, ha Soros úr vagy a belga RTL fizeti az ellenzéki sajtómunkások lakáshitelét, és nyaralásait, azzal nincsen baj.)

Ezen a ponton elindul egy vékony repedés a kocsim szélvédőjén. Nem bírja az üveg a Maria Callas magasságait megalázó hangot. 

Már ott tartok, hogy Bolgár úr egészsége védelmében írok egy szívhez szóló, ám határozott levelet a miniszterelnöknek úrnak, hogy legyen kedves haladéktalanul felhagyni a miniszterelnöki találkozók megszervezésével, ne is mozduljon ki a hivatalából, de elsősorban és legfőképpen azonnal mondjon le,

valamint azonnal üzenjen hadat Szerbiának, mert félő, hogy  a Klub Rádió sztárját az agyvérzés fogja elvinni. 

Vagy leszerződteti a Milánói Scala. 

Na jó, kicsit a szélvédőm állapota is aggaszt. 

Lehet, hogy tévedek, de úgy hallatszik, hogy már a sokat látott exSzDSz-es  Eörsi is nyugtatná az idegrohamot kapott koloratúrszopránt. 

Én pedig csak azon gondolkozom, hogy ha tegyük fel - tényleg csak tegyük fel, egy pillanatig játszunk el a gondolattal - doktorminiszterlenök úr addig keverné a diplomácia lapjait, addig taktikázna, addig okoskodna, hogy egyik reggel arra ébrednénk, hogy az elszakított területeink, már nincsenek elszakítva, újra Magyarország része a Délvidék Kárpátalja, és Erdély. Akkor vajon Bolgár elvtárs milyen állapotba kerülne? 

Még belegondolni is borzasztó.

Apáti Bence -]]> www.hirtv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1450) Titkok és talányok (12) Belföld (5) Irodalmi kávéház (486) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (651) Életmód (1) Autómánia (61) Jobbegyenes (1769) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (240) Politika (1571) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Tv fotel (65) Tereb (140) Mozaik (83) Mozi világ (440) Vetítő (37) Mondom a magamét (4553) Egészség (50) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>