Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
okrkhunter-627x330.png

Antifasisztákról, antirasszistákról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pár napja kiszórták a „Radnóti Miklós antirasszista díjat”.

Azt régóta tudjuk, hogy a demokratikus ellenzék fantáziavilágába, lázálmaiba beletartozik a zavaros, illuminált Középfölde-mítosz.

Ha van antirasszista díj, akkor gondolom, jövőre kiosztják az elsőszámú orkvadász, azaz Fëanor Mithrim hőse, a nagy hegyitrollölő, a Szauron elpusztítója, sőt a nagy Gyűrűhordozó kitüntetéseit is? Dagor-nuin-Giliath mártírjainak emlékművét is felavatják majd? Az első nekromanta- daedra gyilkos emlékérmét is kiadják?

„A saját szemében mindenki legenda.” – Harry DirtyCallahan

Szóval átadták. Jól tették, bár van bennem némi defetista elhajlás, mert mit ír a Szentírás? ” Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.”. A gyöngy a megidézett Radnóti Miklós ikonarca, rövid, elrabolt élete, egy apokrif irat szentségével bíró Bori notesz sárga, földszagú lapjai. Ezt szórták a disznók elé, eme nagyszerű bolondok. Janusz Korczak? Raoul Wallenberg? Dietrich Bonhoeffer? Henryk Sławik? id. Antall József? Ferenczy Béni? Slachta Margit? Sztehlo Gábor? Raile Jakab? Bajcsy-Zsilinszky Endre?

És bár fegyvert fogott a fasizmus ellen, nyilvánvaló okokból Oriana Fallaci nem felelne meg a díj kritériumainak, sőt a jelen lévő díszes társaság halálos ellenségének számítana.

Ők, akik az életük veszélyeztetésével, fegyverrel, tettekkel harcoltak a nemzetiszocialista, fasiszta diktatúra ellen, akik áldozatokat mentettek a gyilkosok, a megsemmisítő táborokba induló vagonok mindenkit felfaló gyomra elől. Bonhoeffert a flüssenburgi KZ appellplatzán, anyaszült mezítelenül akasztották fel. Maximilian Kolbet Auschwitzban, az éhségbunkerben, tíz rabtársával együtt próbálták halálra éheztetni. Összevert, agyongyötört teste majd két hónapig bírta a szenvedéseket, de még így is tovább, mint őrei a szüntelen, hangos imádságait. Fenol-injekcióval gyilkolták meg. Bosszúból. Simone Weil a spanyol polgárháború katonája, a szelíd hangú keresztény misztikus, szolidaritásból vállalt böjtje-éhezése okán felerősödő gümőkórba halt bele. Eleven, ábeli áldozatként.

De kik ezek egyáltalán?

Kik ők egy Gurmai Zitához, egy Sebes Györgyhöz, egy Fullajtár Andreához képest? Mert eme szalon-bázisdemokraták, orbanitiszes, szobahőmérsékleten cseppfolyóssá váló, takonygerincű öntetszelgők az „igazi hősök”. Hiszen ők azok a megnyomorítottak, akik nap mint nap nem restek, állják a sarat, fáradhatatlanul üvöltenek a rezsifasizmus szörnyarcába. (Apropó, üvöltés: Monhor Viktória megszakadt hangszála vagyok.)

Féltő szenvedéllyel szívűkben vívják utóvédharcaikat az „intézményesített rasszizmus”, az „állami etnicizmus”, a „brutális faji, nemi represszió” ellenében, mert a nyomorúság, a romlottság, a „kulákság”, a „kuláktempó”, az „önmagáért való szerzés (a szerzésért való szerzés)”,

Röviden: a ciszheteronormatív férfiak örömmonopóliumának földje inkább hasonlít a konföderációs Dél-Karolina, Louisiana gyapotföldjeihez, a Rabszolgapart európai szemmel (is) iszonytató végtelen félember hullahegyeinek látképéhez, mint Brüsszel, London, Berlin, Párizs, Stockholm békés, emberhez méltó, multikulturális, nem szegregált bel- és külvárosaihoz.

Ezért ennek a gyűlölt, átkozott földnek pusztulnia kell! A magyarból alapvetően hiányzik a „jóra való hajlam”! Pusztulniuk kell! Népbíróságot nekik! Hiszen tudjuk azt is, hogy: NER kétharmadoló népe kollaboráns, protofasiszta, fajgyűlölő, tudatlan, ostoba csőcselék, akiket csendőrzubbonyba, nyilas-egyenruhába bújtatva hajtanak a déli határra arabot, afrikait (az új proletariátust) gyilkolni. Marcia su Roma, marcia su Roma!

A fentebb említettek szerencséjére az Újlipótvárosi Klub-Galéria törzsközönségén túl a díj nem reprezentál senkit és semmit.

Arra azért ezek a „köztünk élő vakmerő, félelmet nem ismerő partizánok” is képesek (ha másra nem is), hogy üresen maguk elé mantrázzák: „szégyenkezem Magyarország, Orbán Viktor miatt”. Meg idétlenül szajkózni az egyetlen félmondatot, amit Bibótól ismernek. (Pontosan tudják melyiket. Csak a jó ízlés okán nem írom le.) Minden elismerésem eme Csapajeveké, hisz őrületesen nehéz lehet fasizmus nélkül a fasizmussal harcolni, fenntartani az állandó, ugrásra kész idegállapotot.

Egy pillanatra elbizonytalanodtam. Dachau kőbányáiban robotolni, összemorzsolódni a lehulló görgetegek alatt, lassan (néhány hét alatt) elpusztulni „Vernichtung durch Arbeit” elve alapján ugyanolyan fokú emberi szenvedés, mint Orbán Viktorral és 2-3 millió Fidesz szavazóval egy országban élni?

Amikor védett házakról, bújtatásról beszéltek, az az érzésem támadt, hogy a baloldal újból megfutotta a kört és kifejezte obszcén vágyát, hogy a vész valakikkel (bárkivel) újra megtörténjen, megtörténhessen.

„Úgy szólt Orbán Viktor, mint elődje, a piktor!” – írja (valahol) egy derék kitüntetett.

Ezek azok az partizánok, akiknek légüres handabandázása, fecsegése miatt szétkopnak, elhasználódnak a szavak, amelyeket vigyázva, óvatosan kellene, szabadna csak kimondani, leírni. Azért, hogy egyértelmű maradhasson, mit jelentenek, milyen kinyilatkoztatást, tapasztalatot lepleznek el. Hogy a szavaink valódi jelentéssel bírjanak, védőmágiájuk megmaradjon. Olyan súllyal kell leírni, kimondani ezeket az egyszerre átkozott és szent szavakat, ahogyan (bármekkora blaszfémiának tűnik is) a Himnuszt énekeljük el, abban a pillanatban, ott ahol „helye van”, ahol feltétlenül szükségszerű, hogy megszólaljon.

Nekik köszönhető, hogy ezek a szavak ma már semmit sem jelentenek. A szavak elvesztegetése, kiüresítése halálos bűn.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Tereb (141) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (665) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6154) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Heti lámpás (259) Egészség (50) Vetítő (30) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Történelem (15) Autómánia (61) Nagyvilág (1465) Belföld (7) Jobbegyenes (2345) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>