Ma 2021 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
Angela Merkel Orbán mellé állt!

Angela Merkel Orbán mellé állt!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem semmi! Köszönjük szépen!

 

Türelemre intette az Európai Bizottságot Angela Merkel, mielőtt megvonná a forrásokat Magyarországtól és Lengyelországtól – idézte a leköszönő német kancellárt ]]>a Politico brüsszeli kiadása]]>.

Szerintem itt az ideje komolyan beszélgetni a lengyel kormánnyal arról, hogyan tudjuk elsimítani a nézeteltéréseket. Súlyos problémáink vannak, de az én tanácsom, hogy párbeszéddel, kompromisszumokkal oldjuk meg őket

– nyilatkozta pénteken brüsszeli látogatásán. 

Egyúttal kijelentette, nem ért egyet azzal, hogy a politikai nézeteltéréseket mindig bírósági úton kell megoldani. Az Európai Parlamentet bírálva hozzátette: szomorú, hogy a testület felvetette, beperelnék az Európai Bizottságot tétlenségük miatt. A német politikus ezzel arra utalt, hogy előző nap képviselők egy csoportja azzal fenyegette meg az Európai Bizottságot, hogy jogi lépéseket tesznek, amiért vonakodnak radikális eszközöket, például forrásmegvonást alkalmazni Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Angela Merkel emlékeztetett rá, hogy Lengyelországnak és Magyarországnak joga van az Európai Unió Bíróságához fordulni, hogy az európai joggal összhangban cselekednek-e, az Európai Bizottság pedig a bíróság döntésére vár.

 Figyelmeztetett, hogy ezelőtt hiba lenne bármilyen büntetőintézkedést meghozni.

Végül sürgette, hogy a tagállamok maradjanak egységesek, felidézve, hogy az Egyesült Királyság kilépése nagy szomorúsággal töltötte el.

Véleményét Alexander De Croo belga miniszterelnök is osztotta.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5741) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Sport (729) Belföld (6) Autómánia (61) Életmód (1) Jobbegyenes (2167) Egészség (50) Történelem (14) Vetítő (30) Kultúra (6) Tereb (138) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Gazdaság (663) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nagyvilág (1463) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (509) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>