Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Szabadítsuk fel a pritamint!

Szabadítsuk fel a pritamint!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van egy lista...

CEU, civil szervezetek, és a pritamin! Utóbbi új termék a palettán, megtalálták a semmi után! Azt nagyon meg kell menteni! Ez jó! Ezt támogatni kell! Ennél fontosabb társadalmi probléma nincsen!
Mi az a pritamin? 

Ez egy zöldség. Kell tőle félni? Meg kell menteni? Mondjuk miért ne? Tüntetési szempontból van ennek jelentősége? Utána kell olvasni, hogy mi az igazság? Azon se akadjunk fenn, hogy a pritamin valójában gyümölcs, mert a biológia is luxus-tényező bizonyos tünti-körökben.

Ettől függetlenül legalább akkora felszabadításra van szüksége, mint a CEU-nak és a civil szervezeteknek. Tekintettel arra, hogy a kutya nem akarja elnyomni egyiket sem.

De tüntizni olyan trendi!

Az már rég nem érdekel senkit, hogy a CEU-t egyszerűen megkérték, ugyan, igazolja már, milyen alapon oszt amerikai diplomát.
Az sem veri ki a biztosítékot a bátor buli-aktivisták körében – persze, az érintetteket kivéve -, hogy a kedves „civil” szervezeteket a bevételeik átláthatóságára javasolták.

Tessék meglepődni: mi mindannyian, minden áldott nap kapunk ilyen kérdéseket. Hol tetszik dolgozni, mi a bevétele forrása, sikerült-e adót fizetnie, s ha nem, van-e TB-jogosultsága?

Nem azért, mert ezek kellemes kérdések, egyszerűen a normál állampolgársághoz tartoznak.
És igen, reménykedjünk, hogy még sokáig nem lesz kötelező arról nyilatkozni, hogy szeretjük-e a CEU-t, vagy akár a pritamint.

Mielőtt félreértenének, a „klasszikus” civil szervezetekkel nem, hogy bajom nincs, sőt! Sajnos nekik a legkisebb problémájuk sem akad az elszámolással, mert percre pontosan tudják, hogy x fillér ment a nagycsaládra, y forint a másik rászorulóra, és még saját zsebből is tettem egy százast, hogy a hátrányos helyzetű gyerek reggelit kapjon.

Nem róluk beszélünk!

Egészen pontosan: a tüntikézők a „civil szervezetek” emlegetésekor nagyon nem róluk beszélnek!

Ők (mea culpa már az említésért is) a Soros-féle átpolitizált ingyenélőkért hangoskodnak.

Ők „a politikai környezet demokratikus formálásán” dolgoznak.

Ismét mea maxima culpa: mi a vihar?! Tehát ők fizetett alkalmazottakkal próbálhatják a politikai közbeszédet, a társadalmi gondolkodásmódot formálni?

Mert valahogyan „kigründolták” a civil álcát, amiben bizony szívük – és így már törvény adta – joguk azt és úgy foglalkoztatni, ahogyan szeretnék.
Bizony, nem véletlenül fájnak nekik azok a kérdések, hogy „honnan a zsé”?

A Hősök terén május 1-jén akkora színpadot állítottak, olyan hangosítással, olyan kivetítőkkel, hogy bizony sokunk éves fizetése sem nagyon állná a cehhet.

Gonosz dolog ennek a hátterét firtatni. Főként, hogy csillogó EU-zászlót is lengetnek!

Bezzeg a pritamin!
Tessék tőle rettegni, mert legközelebb miatta zúdul ránk a tüntizők haragja!

Azt már véletlenül se tessék bevallani, hogy esetleg párizsi vagy – Uram bocsá’ – még szalámi is volt mellé, mert a végtelen zöldségek hívői az esőtáncot is eljárják az Oktogonon!

Mert övék a teljes igazság, a megkérdőjelezhetetlen liberális demokrácia, mindörökkön.

Fotó: magyarnarancs.hu

Máté T. Gyula

]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2133) Kultúra (6) Mondom a magamét (5655) Heti lámpás (255) Politika (1578) Irodalmi kávéház (506) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Életmód (1) Egészség (50) Sport (729) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1463) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Gazdaság (662) Vetítő (30) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>