Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Álhírt világgá kiáltva rémisztget az alelnök asszony

Álhírt világgá kiáltva rémisztget az alelnök asszony

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A hazudozás, a megtévesztés nem akadály.

Manon Aubry fiatal politikus még, nem csoda, hogy a következő, nem igazán megnyugtató mondatot kiabálta az Európa Parlament rendkívüli plenáris ülésének légterébe: „Szükségünk van a kurva maszkokra, mert meg fogunk halni az egészségügyi felszerelés nélkül!”.

Az EP szélsőbalos frakciójának francia alelnöke nem csak fiatal és meggondolatlan, hanem elég szegényesen bútorozott is. Vagy inkább tudatos felforgató? Meglehet…

Mindentől függetlenül egy felelős politikus nem vetemedhet arra, hogy ilyen mondatokat kiabáljon. Egy felelős politikusnak tisztában kellene lennie a tényekkel. Aubry nem ez a fajta, aki a tények megzavarnak.

Pedig, ha beleböngészne a BBC weboldalába, akkor ott most éppen láthatná azt a ]]>cikket]]>, amelyben az egyes országok az egészségügyi maszk viselését illetően kialakult eltérő gyakorlatát taglalja.

A lényeg azonban az Egészségügyi Világszervezet ajánlása, amellyel az ominózus cikk indít. A WHO szerint két embercsoportnak hasznos koronavírus idején a maszk viselése:

1. A fertőzötteknek, akiknek tünetei vannak és

2. az egészségügyi dolgozóknak, akik betegeket ápolnak.

Minden egyéb esetben a kellő távolság megtartása (1,5-2 méter) és az alapos szappanos kézmosás hatásosabb. A maszk különleges kezelést is igényel, ha már van, és hamis biztonságérzetet is adva tévesztheti meg a viselőjét.

Nehezen lehet megérteni, hogy Manon Aubry – a korábbi emberi jogi aktivista (!) – miért nem tájékozódik, mielőtt hülyeségeket kiabál világgá. Ha csak nem azért, ami történt is. Az „erős” mondatot szárnyára kapta a média és teríti is rendesen, mint például Magyarországon az]]> Index.]]>

Megtalálta zsák a foltját, a közös ügy egyértelmű: növelni a feszültséget bármi áron. A hazudozás, a megtévesztés nem akadály.

Pósa Árpád - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7719) Gazdaság (713) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Egészség (50) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Mozaik (83) Vetítő (30) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Autómánia (61) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>