Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Ajánlásgyűjtés: Magyar Péterék kudarcot vallottak

Ajánlásgyűjtés: Magyar Péterék kudarcot vallottak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Úgy tűnik, mégsem olyan népszerű vidéken Magyar Péter pártja.

 

Magyar Péter pártja mégsem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat, a Tisza Párt nem indul a megyei közgyűlési listákért – jelentette be Magyar Péter a ]]>közösségi oldalán]]>. A baloldali politikus szerint, bár a szükséges ajánlások összegyűltek, mégis így döntöttek. A döntést azzal indokolta, hogy a jelöltek között lehetnek „álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak”, és ezek miatt inkább lemondanak a listaállításról.

Ezzel Magyar Péter tovább halad azon az úton, amelyet korábban már Márki-Zay Péter is megjárt, nála is kialakulhatott egyfajta üldözési mánia. A baloldali politikus most azt sugallja, hogy őt ellenségek, ügynökök veszik körül és furakodnak be a pártja soraiba. Nem ez az első erre utaló jel a baloldali politikus megnyilvánulásaiban: a ]]>Magyar Nemzet]]> korábban már beszámolt róla, hogy Magyar Péter szerint a „rezsim” minden lépését figyeli, szerinte ráállítottak kétezer ügynököt, hogy figyeljék a tevékenységét.

Mégsem megoldás az internetes toborzás?

Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni

– magyarázza Magyar Péter a választásoktól való elállást.

Pedig korábban pont ő volt az, aki a kampánya elején arról beszélt, hogy az interneten toborozni és a közösségre bízni az építkezést demokratikus.

Ezek után pedig vádaskodik a saját jelöltjei ellen. A vádakkal pedig bármelyik vármegyei listáról bárkire utalhat, hiszen nemcsak neveket nem említ, de még a jelölés helyét sem árulta el, ahol az idegen ügynökök betörtek a lízingelt pártjába.

A kudarc leplezése?

Magyar Péter saját maga ismerte el, hogy kevés volt az idejük. Ez igaz nemcsak a jelöltjeik megtalálására, hanem a kampányukra és az ajánlásgyűjtésre is.

Vármegyei listát a területi választási bizottság vagy a Nemzeti Választási Bizottság által jogerősen nyilvántartásba vett olyan jelölő szervezet állíthat, amely a vármegyében választójoggal rendelkező választópolgárok 0,5 százalékának érvényes ajánlását összegyűjtötte. Az önálló és a közös lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon

– olvasható a választás hivatalos ]]>honlapján]]>.

Felmerülhet a kérdés a visszalépéssel kapcsolatban, hogy Magyar Péter valóban ellenségeket sejtett a soraiban, vagy nem sikerült összegyűjtenie a pártjának a megfelelő számú ajánlást?

A rövid idő vagy a vármegyékben tanúsított közömbösség a Tisza Párt iránt is okozhatta azt, hogy Magyar Péteréknek nem gyűlhetett össze a megfelelő számú ajánlás. 

A vidéki sikertelenség után Magyar Péterék – a baloldali pártokra jellemzően – csak Budapesten tudtak listát állítani, 

vidéken még sincs akkora támogatottságuk, mint ahogyan azt láttatni szeretnék.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2825) Belföld (11) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Tereb (146) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>