Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
Addig mosolyogjatok, amíg van fogatok

Addig mosolyogjatok, amíg van fogatok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Demokratikus Koalíció csak akkor hazudik, amikor megszólal.

Azt szokták mondani, addig mosolyogj, amíg vannak fogaid. Fogakkal még nem áll rosszul a DK, de mintha érezné a fogorvos szükségét. Egyszer azért mosolyog, mondjuk egyenesen: hazudik, mert van a Fletón sapka, más alkalommal meg azért mosolyog, tehát hazudik, mert nincs Ferin sapka. Teljesen mindegy, a lényeg az, hogy a Demokratikus Koalíció csak akkor hazudik, amikor megszólal. Az a döbbenetes, hogy mégis vannak követői.

Vannak olyan rajongók, akik akkor is éltetik Gyurcsányt, ha nyilvánvalóan nem mond igazat, és akkor is, ha nyilvánvalóan hazudik. Nem mondanám a választókra, hogy egyformán romlottak azzal a csapattal, amelyet fenntartás nélkül követnek, de ebből a gondolatmenetből ez következne. Sőt! Rosszabbat mondok. Akkor, ha ne adj isten a hazugságaik nyomán már kihullott minden foguk, s már mosolyogni sem merészelnek, bár kirívó pofátlanságuk okán tőlük még a fogatlan mosoly is kitelik, s valahogy mégis hatalomra kerülnének, akkor megnézhetnék magukat a támogatóik. Őket ugyanis ugyanúgy átvernék, mint a jobboldali szavazókat. Nem lehet ugyanis úgy kormányozni, hogy csak a társadalom egyik része járjon jól, míg a másik rosszul.

Hogy mi hozta ki belőlem ezt a gusztustalanságra építő fejtegetést?

Természetesen két DK-s korifeus – mindketten az árnyékkormány tagjai – kijelentései. Méghozzá ugyanabban a témában.

Dobrev Klára ugye azt mondta, hogy fogják emelni a béreket, legutóbb pedig Bodnár Zoltán beosztott árnyékminisztere tiltakozott a kormány tervezett béremelése ellen. Nem tudni, Klára mondta-e neki, hogy te Zoli, tedd már meg, hogy hülyét csinálsz belőlem, vagy Bodnár saját szakállára cselekedett.

Emlékeznek bizonyára, hogy Dobrev a nyáron óriásplakát-kampányt indított azzal a szöveggel, hogy „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni.” Alig telt el néhány hónap, megjelenik az ATV-ben Bodnár Zoltán, és azt mondja: „Ugye nem fejjel megyünk a falnak, nem azzal kezdjük, hogy csinálunk egy 15 százalékos reálbér-növekedést egy olyan inflációs helyzetben, amikor még mindig két számjegyű az infláció. Van ennek egy logikus, észszerű menetrendje, és ez az, amit a kormány nem nagyon akar betartani.”

Mindezt annak kapcsán volt szíves kidobolni, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban elárulta: figyelembe véve a minimálbér-tárgyalásokat, 10–15 százalék közötti minimálbér-emelkedés látszik jövő év januártól. Ez a jelek szerint borzalmasan szíven üthette a Demokratikus Koalíciót. A végén ugyanis az történhet, hogy a júniusi választások előtt még inkább a Fidesz–KDNP felé billen a mérleg nyelve. Az őket nem zavarja, hogy a minimálbér-tárgyalásoknak most van itt az ideje, így a várhatóan kedvező megállapodásnak is.

A DK azonban sosem a munkára figyel, hanem a hatalomra, s aggódik, hogy a kedvező mértékű minimálbér-emelés rosszul jön számukra a választások előtt. Ezért küldte a nyilvánosság elé a sötét múltú Bodnárt, hogy kompromittálja a kormányt, ösztökélje arra, hogy ne emeljen minimálbért.

Az, hogy így éppen Dobrevet hazugozza le, azon a térfélen egy picit se számít. Nemcsak Mark Rutte holland miniszterelnököt nevezték el Teflonarcúnak, Gyurcsányékat is lehet ezen a néven emlegetni. Bodnár azt is hozzátette az ATV-ben: „lehet ezt csinálni, de hogy a vállalatok ki tudják-e majd ezt gazdálkodni, az egy másik kérdés. De ez ugye azt jelentené, hogy ha egy dinamikus, intenzív, reálbér-növekedésbe kezdenek az év elején, akkor annak az lesz az eredménye, hogy az infláció csökkentésének a mértéke még lassabb lesz”. Magyarán azzal riogatta az embereket, ha megemeli a minimálbért, akkor nem tudja a kormány jövőre alacsonyan tartani az inflációt.

De tudja, mondom nyugodt szívvel. Orbán Viktor ugyanis éppen a pénteki rádióinterjújában mondta, hogy „2023 legyen az infláció letörésének az éve, sikerülni fog, egyszámjegyű, tehát 10 százalék alatti inflációnk lesz az év végéig. A következő évben valahol 4-6, 5-6 százalék körül lesz, mondja a jegybank, neki van a legjobb előrejelző rendszere, ezért mi is arra hagyatkozunk. Szóval, ezt megcsináltuk, szerintem. A kérdés most nem ez. Már ezen túl vagyunk.”

Ehhez képest a DK-sok nem restek egymással szembe menni, egymásból hülyét csinálni. Csak azért, hogy Orbánt igyekezzenek mosolyogva lejáratni.

Ha a kedves olvasó azt veszi észre rajtuk, hogy egyre inkább fogatlanok, akkor pontosan fogja tudni, hogy mi az oka.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Nézőpont (1) Politika (1582) Mondom a magamét (7422) Heti lámpás (305) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (535) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (698) Jobbegyenes (2761) Egészség (50) Vetítő (30) Tereb (146) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Sport (729) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>