Ma 2021 március 08. Zoltán napja van. Holnap Franciska, Fanni napja lesz.
class000.jpg

A tökéletes rendszer

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mostanában nagy divatja lett bizonyos fiatal, reménybeli politikusok között, hogy botcsinálta maxweberként, ideáltípus alapján vesszőzik a keserves rögvalóságot.

Nagyvonalúan szembeállítják a jelent az általuk kívánatosnak tartott rendszerrel, amiben a nem is létező problémákat a rendszer önmagától küszöböli ki, még egy hibaüzenetet se dob fel kék háttérrel a restart előtt. A különböző, kamaszos felületességgel kidolgozott részletekből összeállítottuk a nagy képet, milyen is lenne ez a sokat emlegetett és hivatkozott tökéletes rendszer – persze azon túl, hogy nincs benne az Orbán.

A tökéletes rendszerben úgy valósulnak meg a fejlesztések, hogy mindenki elégedett lehessen vele, és úgy általában ne legyenek vesztesek. Bázisdemokratikusan, 10 millió vélemény becsatornázásával történik minden, a szemben álló feleket jól képzett mediátorok békítik össze, akiket a tranzitzónákból kinyert magasabb rendűek közül válogatunk le. A közpénz úgy veszíti el közpénz jellegét, hogy többé szükségtelen lesz a fejlesztések megvalósításához, azokat ugyanis maguk az alulról építkező rendszerépítők építik majd karöltve az öntevékeny állampolgárokkal. Kommunistaszombatok keretében valósul majd meg a ferihegyi gyorsvasút, ligetfásítás és a Kossuth tér 2010-es állapotra való visszaállítása is.

Legyen tehát olimpia olimpia nélkül!

Minden fejlesztés, de semmiféle felesleges nemzeti melldöngetés, önbecsapó pátosz. Megtanulunk végre európaian viselkedni, provinciális státuszunkból felzárkózunk a nagy európai nemzetek közé!

Bizonyos rendkívüli helyzetekben előfordulhat, hogy a bázisdemokratikus részvétel elégtelennek bizonyul és még nem állnak rendelkezésre a jövőnk boldogságát biztosító szorgalmas robotok sem. Ezekben a helyzetekben szükséges lesz bizonyos cégeket és vállalkozókat bevonnunk a szükséges, elengedhetetlen fejlesztésekbe (csak semmi stadion!), de a korrupciós felár miatt, ami ugye minden kortárs keserűségünk okozója, bizonyos fékeket és ellensúlyokat be kell építeni rendszerszinten. Az első és legfontosabb szerepe egy ilyen fékellensúlynak az, hogy a tökéletes rendszer ne termelje ki saját, oligarchikus pénztároslőrinceit, tehát kizárólag anyagárban lehet elszámolni az elvégzett munka ellenértékét. Az árrést és tisztes profitot szorgalmazókat az igazoló bizottság gyorsított eljárásban veti a Gulyás Márton felügyelte táborokba. Téglaárként minden beruházásnál a miért ennyiért, miért nem annyiért? kérdés után nevesített összeggel számolunk.

Az állam egyszerre lesz versenyelvű és szolidáris, tehát szerepe ezentúl kizárólag a valódi Alkotmány visszaállításában és értékeinek őrzésében, valamint a garantált alapjövedelem szétosztásában nyilvánulhat meg. Alkotmány alatt természetesen az 1949-es verziót vesszük alapul, kiegészítve és modernizálva néhány azóta megfogant alapértékkel, különös tekintettel a melegházasságra és a határok átjárhatóságára.

Külön paragrafus tiltja majd az atomenergiával történő áramtermelést.

Villamosenergiát ezentúl Magyarországon kizárólag az alapjövedelmet termelő robotok állíthatnak majd elő, zölden!

Az államot magát pedig vagy a filozófusok vezetik majd Tamás Gáspár Miklóssal élükön, vagy magasan képzett, tanult, több nyelven folyékonyan olvasó szociológusok, élükön Ferge Zsuzsával.

Rendkívül fontos, hogy mindenki szükségleteinek megfelelően részesüljön a közjavakból és képességeihez mérten járuljon hozzá ugyanezen javak előállításához (amíg nincsenek robotok), és ezt most nemzeti progressziónak nevezzük, nem kommunizmusnak, hiszen a XX. század vitáit meghaladjuk. Mindez progresszív adórendszer formájában valósul meg, legalábbis addig, míg az elkerülhetetlen robotizáció folyamányaként a kényelmünkről gondoskodó robothadsereg át nem veszi teljesen a termelést, az emberiség pedig békésen éldegélhet az alapjövedelemből.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Gazdaság (657) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Heti lámpás (252) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (1976) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1454) Flag gondolja (33) Belföld (6) Mondom a magamét (5143) Vetítő (37) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Politika (1577) Mozi világ (440) Sport (729) Autómánia (61) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>