Ma 2023 március 23. Emőke napja van. Holnap Gábor, Karina napja lesz.
A szívtipró komcsigimi

A szívtipró komcsigimi

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt a pénzt akarja a Momentum Mozgalomnak nevezett ifjúkommunista bagázs szépen elvenni tőled...
Olyan volumenű napvilágra kerüléseknek lehettünk tanúi vasárnap, mint mikor a rendőrök megborotválták Dragan Dabić természetgyógyászt és Radovan Karadžić háborús bűnöst találták alatta. Kiderült, a Momentum Mozgalom (szül. Szívtipró Gimi) mégiscsak egy kommunista baráti társaság, akkor is, ha a méretes tűzvörös fasz elé, lapulevélként, szépen odahelyeztek pár kiérdemesült, „európai értelemben vett konzervatív” értelmiségit.
 
És mivel mostanában az összes régebben MSZP-s ember hirtelen momentumos lett, ezért ajánlom nekik a mozgalom 100 tagja és mikróadományokból finanszírozott 150 külső tanácsadója által fogalmazott program leglényegesebb pontját, ami nem más, mint a PROGRESSZÍV adózás, a haladó baloldalunk örök mániája, a legvégső csodafegyver, a fizessenek a gazdagok!
 
Mert ezek a rendkívül okos kisgyerekek és az elmúlt 27 év meghaladásának jegyében újraélesztett MDF–SZDSZ-es panoptikum legcukibb tagjai végre felismerték úttörő módon, hogy br. 500 ezer fölött már GAZDAG vagy, és ezért 25%-os SZJA-val fogják sújtani a béredet. De NE aggódjon senki, mert mindenki boldog lesz, még TE is, akinek egy pirinyót több áldozatot kell vállalnia, hiszen neked semmiség, max. évente nem 3x mész el a Cook-szigetekre sárkánydeszkázni, hanem csak kétszer. Elvégre a br. 500 ezer az nettóban, egy egyedülálló fiatal esetében olyan 300 ezer, ami ugye – és akkor gondoljunk azokra, akiknek az apuci nem vett öröklakást pesti panorámával, Andriska – abból levonva a megélhetések mindennapos költségei, marad is az embernek közel 100 ezer forintja havonta mindenféle olyan úri huncutságokra, mint sör, tornacipő, hetiválasz.
 
Ezt a pénzt akarja a Momentum Mozgalomnak nevezett ifjúkommunista bagázs szépen elvenni tőled és odaadni a „rászorulóknak”. Illetve a lófaszt odaadni, csak politikusként szépen elvenni, maszatolgatni vele, jóembert játszani, sokgyerekes, sok éve munkanélküli cigány családoknak adni, aztán azt füllenteni, hogy a leállított stadionépítésekből folyt be a rá való.
 
És persze lesz újra adójóváírás, ami szerintem ismét forradalmi ötlet, mert bárcsak kipróbáltuk volna a boldog 2000-években, és ha ki is próbáltuk, igazi sikersztori volt.
 
Kiválóan felkészült Szívtipró gimiseink nem mulasztják el azzal indokolni a progresszív adórendszer szükségességét, hogy az egykulcsos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Itt felmerül rögtön egy apró kis módszertani probléma: ki milyen reményeket fűzött hozzá? Mondjuk, ha Fekete-Győr András vállakat szeretett volna kapni, arra tényleg alkalmatlan az egy kulcs. De mondjuk arra, hogy azok a szorgalmasak és/vagy tehetségesebbek, akik méltóztatnak alsó középosztálybeli életszínvonalat összemelózni maguknak, ne érezzék magukat kirabolva. A lustábban és/vagy kevésbé szerencsések rabszolgáinak, arra éppenséggel tökéletes volt.
 
Még a végére egy apró, személyes megjegyzés: azok a kevesek, akiknek minimálisan is szimpatikus volt ez a fél évnyi multis gyakornoki meló után hazahozott tudás, azok egytől-egyik fővárosi, br. 500 ezer felett kereső, egyedülálló, késő húszas, korai harmincas fiatal. Ők biztosították volna, hogy ne kelljen majd visszacsengetni az államkasszába azt a 600 milliós kampánytámogatást – tehát az 1 százalékot. Így kell felélni a tartalékokat….
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozaik (83) Heti lámpás (261) Politika (1581) Autómánia (61) Gazdaság (676) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Belföld (8) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (518) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1305) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Mondom a magamét (6697) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2572) Sport (729) Gasztronómia (539) Tereb (142) Egészség (50) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>