Ma 2020 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
pokemon-go-660x330.jpg

A Pokemon Góról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A fél világ megőrült. Ugyan ez nem mostanában történt, de most épp jól látszik a meghibbanás világszerte.

És mivel a kapitalista gyíkember-globalizáció kellős közepén élünk, ezért minket, magyarikat sem kerülhet el a téboly. Igen, a Pokemon Góról van szó, amely honfitársaink százezreit változtatta át zombivá, és a vírus egyre csak terjed. A hadsereget még nem vezényelték ki, de elképzelhető, hogy az is meg fog történni, hacsak éppen nem tűnik fel egy ritka Articuno, mert akkor meg kell várni, amíg mindenki elkapja, csak az után lehet bármi. És egyébként ezzel alapvetően nem is lenne semmi gond ha…

Ha nem esne róla több szó a mindennapokban, mint Nizzáról, a török puccsról, az ISIS-ről, a Brexit hatásairól és az amerikai elnökválasztásokról, hiszen már baráti asztaltársaságok fő témájának, divatos randiötletnek számítanak a kis rohadékok. De volt már, aki csontját törte, szakadékba zuhant, autóbalesetet okozott, hullát talált, vagy a rendőrök kezére került az alkalmazás miatt. A kedvencünk az, amikor néhány fiatalt betörőnek néztek, mert gyanúsan bóklásztak egy ház körül és majdnem lelőtték őket, pedig nem is voltak feketék. Sem rendőrök.

Itt volt az ideje annak is, hogy megérkezzen az ellentábor. A következő filozófiai elméletek születtek, abból a ritka alkalomból, hogy az emberek egy hosszabb pihenőidőszak után ismét komolynak és fontosnak érezhetik saját véleményüket:

A ligetvédő, fürdetlen, mezítlábas vegánok például azért nem játsszák, mert szerintük az állatok befogásának az imitálása nem etikus, pedig ők egész nap ott vannak az egyik legjobb Pokemon lelőhelyen, a Városligetben. Ha leraknának egy Lure-t és várnának kicsit, akkor elég ritka példányokat is begyűjthetnének… khm. Mindegy, nem mintha értenénk hozzá. Bár az is lehet, hogy a felbukkanó virtuális lényeket a ligetezők galambnak, varjúnak, kecskének nézik és megpróbálják domesztikálni, ahogy arra már volt precedens nemrégiben, ahogy ]]>ezt a nagytesóra meg is é]]>nekeltük.

Mások megint máshogy gondolják: egy magukat érettnek valló csoport szerint komoly összeesküvés lapul a háttérben. Hitük szerint egy CIA közeli üzletember készítette, akinek az a célja, hogy így ezzel önkéntes kémeket toborozzon. Ezt állítólag úgy éri el, hogy ha minél több embert akarnak egy adott helyen látni, annál értékesebb szörnyeket helyeznek oda. Nem világos, hogy itt milyen információt lehetne megszerezni, nem tűnik fontos adatnak az, hogy ki hány szárnyas patkányt kapott el, és közben milyen nadrág volt rajta, valamint egy közös pokémonvadászattól még senkiből nem lesz mesterkém. Egyébként, ha már kémkedés és adatgyűjtés: sokkal hatékonyabb Facebook, Instagram, Twitter, Swarm és társaik segítségével folytatni ilyesmi tevékenységet, ráadásul úgy még az aksi is lassabban merül le.

Aztán ott van a nagy többség, akik szerint persze simán csak hülyeség az egész, mert gyerekes, és mindenáron megpróbálják nem érteni, hogy a játékban mi lehet a jó. Tudjuk, mindig is trendi volt gyűlölni azt, ami éppen trendi, azt viszont senki nem tudja megmondani, hogy miért gyűlöli. Mondjuk ezzel az antiszemiták is így vannak a kispesti lakótelepen. De nekik van egy üzenetünk is: ez csak egy játék. Ugyanúgy rá lehet kattanni, mint az egykor divatos csattogós lepkére, de az sem volt különb, amikor az ember órák hosszát ült a WC-n reggel, a családja már összeszorított testnyílásokkal szenvedett kint azért ajtó előtt, mert még meg kellett dönteni a Zolika Tetris rekordját munka előtt. Bárcsak elcserélhetnénk sörözésre most azokat az órákat.

Egyébként arra a kérdésre is megpróbáltunk választ találni, hogy miért rohangálnak felnőtt férfiak, érett családapák szörnyekre vadászva? Ugyanazért, amiért érett családapák egykor megköveztek embereket, máglyán égették el egymást, és amiért a mai napig is számokra fogadnak, pénzért, hogy még több pénzt nyerjenek. Pontosan ugyanazért, amiért a migránsok PlayStationt követelnek, és amiért Erdogán tízezrével csukatja le az ellenségeit. Mert miért ne? Unatkoznánk a végén ezek nélkül.

Viszont mégis csak van valami, amiért megéri utálni a játékot, ha már valaki nagyon akarja: pontosan ugyanazért, amiért a nemrég eltávolított, adót nem fizető offshore maffiát, az Ubert, vagy az magas ingatlanárakért felelős Airbnb-t: mert talicskával lapátolja ki az országokból a pénzt és hazánk éves GDP-jének sokszorosát rakja be egy multi zsebébe. Az meg kapitalista, mint Soros György meg mint Cukorhegyék, akiknek vagyonát minden jóérzésű ember irigyeli. Legyen hát az irigység az, ami miatt utáljuk, ha már muszáj. Köszönöm a figyelmet.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Sport (729) Kultúra (6) Tereb (140) Gazdaság (652) Heti lámpás (243) Vetítő (37) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4808) Tv fotel (65) Politika (1571) Jobbegyenes (1851) Irodalmi kávéház (490) Nagyvilág (1452) Szépségápolás (15) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Történelem (14) Életmód (1) Mozaik (83) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>