Ma 2021 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
A New York Times kettős mércével méri a magyar kormányokat

A New York Times kettős mércével méri a magyar kormányokat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem aggódtak akkor, amikor az MSZP–SZDSZ alatt 90 százalékos volt a kormánypárti túlsúly.

Miközben a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 5,2 százalékkal nőtt, újfent megtapasztalhattuk, milyen kiváló és szélsőségesen objektív ellenzéki újságírók dolgoznak ma Magyarországon Magyarországért. Tapasztalás ez a javából, hiszen az online portálok úgy tettek eleget tájékoztatási kötelezettségeiknek, hogy egészen egyszerűen eldugták a hírt. Tehát igen visszafogottan írtak róla.

A GDP növekedéséről szóló, Magyarországra és a kormányra nézve pozitív hír ecsetelése helyett olyan eseményekről tudósítottak, hogy a még a honi ballib portáloknál is függetlenebb The New York Times kommunistázva aggódott egy kiadósat a magyarországi médiaegyensúly miatt.

A The New York Times munkatársa amúgy szinte biztosan szakértője a magyar médiapiacnak, a magyar nyelvnek, a magyarországi szerkesztőségek szellemiségének, az olvasottsági és látogatási adatoknak, no és persze azt is keni-vágja, hogy több mint tíz évvel ezelőtt a Hír TV-n kívül az összes kereskedelmi televízió, a sajtószabadságért a rosszullétig aggódó ballib kollégák által Heti Nyálasnak csúfolt Heti Válaszon kívül az összes hetilap és a lesajnált, lenácizott, lefasisztázott és kirekesztett Magyar Nemzeten kívül az összes napilap balliberális szellemiségű volt. Kormánypárti, amikor a szoclibek próbálták vezetni az országot; és ellenzéki, ahogyan most is, amikor a jobboldal vezeti.

A The New York Times egészen bizonyosan tíz évvel ezelőtt is hasonló cikkek tucatjai­ban aggódta össze magát, követelve a sajtóviszonyok mielőbbi kiegyensúlyozását. Ja, nem. Akkoriban valamiért nem aggódott a kiegyensúlyozatlan médiaviszonyok és a sajtó szabadsága miatt a manhattani szerkesztőség egyetlen tagja sem.

A The New York Timesról érdemes pár dolgot az agyunkba vésni. A napilap természetesen nem objektív, középen álló újság, hanem balliberális. Persze nem vállaltan, hiszen a ballib média képviselői nem olyanok, mint például mi, akik nyílt lapokkal játszunk. A független-objektivitás álcája mögé bújva mondják meg a legkevésbé sem független-objektív tutit.

A lap szélsőségesen Donald Trump-ellenes, viszont a demokratákért és Hillary Clintonért valósággal rajong. Persze nem azért, mert balliberális szellemiségű lenne a szerkesztőség, ugyan! Pusztán amiatt, mert a lap tagjai osztottak, szoroztak, tájékozódtak, majd a száraz tényeket figyelembe vették, végül mérleget vontak, és úgy döntöttek, Trump egy büdös tahó, Hillary viszont egy felvilágosult demokrata, tehát csak és kizárólag ő lehet alkalmas Amerika vezetésére.

A napilap egyébként olyannyira objektív, hogy komoly hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, például a MoveOn.org nevű lobbicsoportnak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak. De ez esetben is biztosan gondos mérlegelés előzhette meg a hirdetőkre vonatkozó, egészen speciális szabályok meghozatalát.
A The New York Times szerint a Népszabadság bezárása is a független sajtó elleni támadás volt.

Már csak az a kérdés, hogy a Népszabadság pontosan mitől is volt független. Az MSZP-től? Mert emlékeim szerint a Magyar Szocialista Párt alapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány jelentős részt tulajdonolt a Népszabadságban. A szocikon keresztül ment is a pártpénz a napilapba, a lap pedig meg is hálálta a milliókat. Érdekes ez a fajta függetlenség. A pártosság, érti a fene, miért, de a Népszabadság esetében nem volt probléma a The New York Times szerint. Sőt!

Nem aggódtak a manhattani kollégák akkor sem, amikor a szoclib kormány alatt Sváby Andrásék egy ugyanolyan szellemiségű, főműsoridőben sugárzott magazinműsort csináltak, mint amilyet mostanában láthatunk az ATV-n. Többmilliós nézettségű kormánybarát, kormánypárti műsort sugárzott a MSZP–SZDSZ-kormányzás alatt vasárnap esténként a TV2. Az akkoriban csak vörös TV2-nek csúfolt televízió. A Bárdos András-féle hírek elfogultsága legkevesebb tízszerese volt a ma látható Tényekének. Bárdos, az akkori TV2 hírháttérműsorának vezetője Medgyessy nagy cimborája volt.

Egy alkalommal ő és felesége véletlenül pont ugyanakkor, ugyanabba a kubai hotelbe mentek szilveszterezni, ahova a volt D–209-es szigorúan titkos tiszt, vagyis a miniszterelnök is. Bárdos akkor így magyarázkodott: évek óta ugyanazzal a baráti társasággal szilvesztereznek, ez történt akkor is. Meg is látszott a TV2 hírműsorán a nagy haverság! Közben a közszolgálati tévé azt a hamis látszatot kívánta kelteni, hogy a miniszterelnök itthon van. A kormánybarát baloldali média, idesorolva az állítólag csak a piaci szempontokat szem előtt tartó kereskedelmi tévé- és rádióállomásokat, továbbá a magánkézben lévő lapokat, szintén falaztak a miniszterelnöknek.

A Mokkát az a Havas Henrik vezette, aki a Horn–Kuncze-kormányban volt államtitkár, és világéletében balliberális újságíróként tevékenykedett. Ilyen őrülten független volt akkoriban a TV2. Most persze megy a hisztéria, megy a nyavalygás meg a diktatúrázás amiatt, mert a Tények egy órájából hat percig nem ellenséges szellemiségű politikai hírek mennek. Tényleg döbbenet. Sose volt még ilyen! Tényleg nem, mert Bárdosék híradónként legalább tizenöt percen keresztül tolták az MSZP–SZDSZ-kormánypropagandát. De akkor sem sipákoltak a Magyarországon dolgozó ballib kollégák. És persze a The New York Times is beszédes csöndbe burkolózott.

Végül a médiaegyensúly emlegetése kapcsán pár adat: a kormánybarát orgánumok valamivel több mint 2,2 millió hírfogyasztóhoz jutnak el, a kormánykritikusok pedig legalább 4,4 millió főt érnek el, ami kétharmados ellenzéki dominanciát jelent a médiapiacon.

Az online tér még nagyobb aránytalanságot tükröz. Az online hírfelületek viszonylatában 71:29 százalékos arányban érnek el több felhasználót a kormányellenes médiumok.

Ez tényleg diktatúra. Az. Balliberális diktatúra.

Apáti Bence - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Vetítő (37) Tereb (140) Nagyvilág (1454) Sport (729) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (254) Gazdaság (657) Mondom a magamét (5282) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Jobbegyenes (2021) Politika (1578) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>