Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
A németeknél elgurult a gyógyszer

A németeknél elgurult a gyógyszer

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Vaterlandból - Genderland?

A nemzetközi nőnap alkalmából megváltoztatná a német himnusz szövegét a berlini családügyi minisztérium esélyegyenlőségi biztosa. Kristin Rose-Möhring úgy véli, éppen itt lenne az ideje „genderizálni” a szöveget.

Ez a kedves hölgy két problémás kifejezést talált a német himnuszban. Az egyik a „Vaterland”, ami ugye a hazát jelenti. Kétségkívül benne van az apa szó, ami nyilván nagyon kirekesztő. És Merkelnek is jobban tetszene a Muttiland kifejezés. Vagy leginkább természetesen a Genderland.

De ettől még a németek nem ezt a modernizált himnuszt fogadták el annak idején, nem ezt éneklik generációk óta, nem ez a kultúrájuk része. Nem hiszem, hogy ez kirekesztő lenne, hacsak nem az említett Möhring asszony akar embereket kizárni a píszí világából. Példának okáért férfiakat. Esetleg mindazokat, akiknek még jelent valamit a tradíció, a klasszikus értékek.

Magyarországon az anyaföld kifejezést használjuk. Ez szerintem gyönyörű szó. Nem hiszem, hogy a gendersemleges degeneráción kívül ez bármikor bárkit zavart volna. Én legalábbis becsületes magyar férfival nem találkoztam, akiben egy másodpercig felmerült volna, hogy őt az anyaföld szó kirekeszti, kisebbségi létbe szorítja.

Az említett német himnuszból ki akarnak venni még egy szót, a „brüderlichet”. Ami ugye fivért jelent. Felhívtam húgomat, hogy őt mennyire zavarja, hogy bátyja van. Sőt, egyáltalán létezik ez a fogalom, és nem a meghatározhatatlan nemi identitású szóösszetételt használja testvérével kapcsolatban.

Húgom örült, hogy van bátyja. Ezt annak ellenére tette, hogy kisebb korunkban nem én voltam a megtestesült tökéletes testvér. Aztán, amikor védeni kellett, védtem. Mert ez a báty dolga – és azt gondolom, ez jó dolog.

A német himnusz témája úgy igazából nem kellene, hogy bárkit felzaklasson Magyarországon. Az ő dolguk, éljenek a saját politikusaikkal, liberális reformjaikkal együtt.

Csakhogy az a baj, hogy ezt a trendet át akarják hozni a mi hazánkba is. Át akarják kódolni kultúránkat, gondolkozásunkat. Átírnák történelmünket is, píszí-konformra.

Ennek kapcsán csak annyi megjegyzésem lenne, hogy szívesen látnám a jelenetet, amikor Toldi Miklóst vagy Kinizsi Pált a nemváltás és genderlét felé próbálják ösztönözni.

fotó: cnn.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (529) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Gazdaság (689) Tereb (145) Belföld (10) Egészség (50) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mondom a magamét (7100) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Politika (1581) Életmód (1) Sport (729) Történelem (16) Heti lámpás (276) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2682) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>