Ma 2020 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
e8990e3f0249aedc8a6e0393e3a990e1.jpg

A nagy baloldali versenyfutás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Két legény maradt csak a gáton. Gyurcsány és Bokros. A Feri, meg a Lali. A hétvégi MoMa tünci és tizenkettedik évértékelő bizonyította, hogy nincs más, ki eséllyel pályázhatna Orbán ellenébe.

A törpepártok vezetői ismeretlenek, a szocik pedig hiába vannak túl tucatnyi castingon, nem találnak egy darab használható arcot. Tóbiáshoz is egy GFG kellett, hogy legalább az együttérzésünket és sajnálatunkat kiérdemelje.

A baloldali/ellenzéki/orbánellenes szavazók továbbra is csak a túlmozgásos-kiszes-csávóról, mostanában pedig a bajuszos csomagolómágusról hiszik el, hogy képes lenne elvezetni ezt a „k.va országot, az istenfáját neki!” a mennyországba a fejlettnyugati életminőségbe.

 

Akkor nézzük meg, ki is lenne kettejük közül az alkalmasabb összbaloldali miniszterelnök-jelölt!

 

Ki a karizmatikusabb?

Nem vitás, hogy ha csupán a hétvégi eseményekig számolunk, akkor ez idáig egyértelműen Gyurcsány volt előrébb a keményebb szavak, az erőteljesebb mondanivaló és a karakteres kiállás klasszikus hármasságában. Ehhez még hozzátehetjük a nyolcvanas évek diszkómozgását, amit a politikai uborkaszezonokban olyan kényszeresen mutat be, mint Hellerági a haspólót – egy kiváló baloldali jelöltettel állunk szemben.

Ha az elmúlt éveket, a közelmúltat vesszük górcső alá, akkor „a jól alszik Viktor?” refrénű beszéd az, amely magasra tette a lécet. Szombaton viszont Lali is rákapcsolt. A „szükségállapot” címszóval meghirdetett tüntetésen többször hazugozta le a kormányt, , mint Karácsongergő egy év alatt (és persze Orbánt). „Falmelléki dumának” nevezte a fityeszes érvelést úgy általában; és ígérete szerint a mostani „nyílt diktatúrával” szemben ő lesz a kizárólagos letéteményese a jövő szabadságának. Hogy korábban mi volt a véleménye a demokráciáról és úgy általában a szavazópolgárról, azt most engedjük el. A libnyafinál könnyen kaphat bárki teljesen rehabilitációt, amennyiben egy bővített mondatot képes kimondani nagyobb nyilvánosság előtt.

Hiába no, szükségállapot…

Tehát a küldetéstudatban, a Gyufaferire oly jellemző messiásszerepben Lali már szépen ledolgozta a hátrányát. De Feri sem lustálkodott a hétvégén. A szokásos rajongók előtt megtartott tizenkettedik évértékelő beszédében „politikusi jelmezbe öltözött bűnszövetkezetnek” nevezte a kormányt. Magát pedig a leendő baloldali összefogás lehetséges miniszterelnök-jelöltjének. Szerényen jelölte és megszavazta magát, de ezt már megszokhattuk a mi böszménktől!

Egy-null Gyufaferi javára!

Ki a sármosabb?

Fura egy kérdés, de a mai politikában bizony számít, hogy ki dobogtatja meg jobban az öregecskedő feleségek szívét. Hisz ők az ország legaktívabb szavazópolgárai. Nehéz lesz ebben a kérdésben is dűlőre jutni, mivel ez voltaképp a „szemüveg-orr” és a „szemüveg-orr-bajusz” klasszikus farsangi maszkok szépségversenye. Öltözködésben viszont Feri viszi pálmát. Amióta Lali zakóját egy standnál állva leszarta egy magasan repülő galamb, amiről korszakos közleményben számolt be a MoMa, nincs sok esélye Don Juan a telenovellás Alejandro szerepét eljátszani. Meg öreg és a bajuszát egy fekete-fehér film kelléktárából kölcsönözte. Gyufaferi ellenben egy tizenegy évvel fiatalabb feleséget újított be, mikor a második házasságába lépett bele, Dobrev Klárával.

Kettő-nulla Ferinek!

Kinek van ütősebb programja?

Az egzakt válasz így szólna: egyiknek sem! Hisz a zavaros ideológiai hátterű MoMa és Bokros mondanivalójából csupán annyit lehetett eddig megérteni, hogy a szabad piac és az Európai Unió feltétlen barátai lennének. Más nem nagyon jött át. A program lényege, hogy ő Bokorlajos, aki egyszer megmentette az országot a legenda szerint. Mivel azóta se zuhantunk bele a Napba és a közgázon is el-elhangzik ez a hülyeség, okkal építkezik rá. Habár egy diplomát lassan szerezhetne, mert a panamai levelezővel pont ugyanott van, mint a Fidesz díszcigánya, Farkas Flórián.

Gyurcsánynak ezzel szemben igazi víziója van. Habár elég illuzórikus, kissé paranoid és ijesztő is egyben, de arra mindenképpen jó, hogy egy Vágópityu képességű kvízmester-értelmiségit, vagy  teljesen meghülyült filozófusokat kielégítsen. Meg ahhoz is, hogy sokan mondják rá: van kidolgozott programja.

Hétvégén meghirdette, hogy nemsokára meghirdeti majd a programját. „Sokak Magyarországa” lesz címe és az oktatásról, kultúráról, egészségügyről, a lajhárok párosodási szokásairól és az Epstein-hajtóművek működési elvéről lesz benne szó. Vagy valami hasonló, nehéz rá hosszabban figyelni…

Mindenesetre három-null a félidőben.

Kinek szimpatikusabb a politikai múltja?

Ez legalább olyan abszurd probléma, mint a sármosság kérdése volt. Bokros jobboldali, neokon-kapitalistának tartja önmagát, miközben Horngyufa balliberális kormányának volt a leghírhedtebb tagja. Ő volt a felesleges megszorítások, a magyar családok felesleges megnyomorgatásának brucelee-ja. Egy kurva kemény és rosszemlékű csomagot el is neveztek róla, amit 99 százalékban ki is radírozott az Alkotmánybíróság, de cserébe az „átmeneti időben” kifosztott mindenkit.

 

De Gyurcsányt ebben a kérdésben negatív módon nem lehet überelni. Nincs magyar politikus, akinek kellemetlenebb lehetne a múltjával szembenézni. Hazugságbeszéd, szemkilövetés, idő előtti bukás. Összességében egy inkompetens, agresszív, hisztérikus fasz.

 

Három-egy!

Ki mozdít meg nagyobb tömegeket?

Ha az elmúlt éveket és a szimpatizánsokat nézzük, akkor döntetlen. Ha az ellentüntetőket, akkor is! (Habár ebben azért ismét Gyurcsány tudott magasabbra, illetve, mivel ismét negatív attitűdről van szó: mélyebbre jutni!). A hétvégén viszont Bokros villantott. Több ezer embert vitt ki a kutyaordító hidegben a Kossuth térre – lelkendezett is a teljes libnyafi sajtó. Voltak vagy kétezren, plusz Lendvai Ildikó, aki kivételesen balra kanyarodott a Veress Pálné utcán a Grinzingi előtt, mert őt is érdekelte a Lajos.

Így a pontot most, nagyvonalúan ugyan, de Bokrosnak adjuk. Három-kettő!

Ki táncol jobban?

Azt hiszem itt mindkettőjüknek járna egy-egy pont. De mivel Gyuriferi csak skiccpalizta Hugh Grant mozdulatait, mintsem saját koreográfiát készített volna, így a Frizbiben táncra perdülő, és máig felejthetetlen mozdulatokat bemutató Bokros Lalié a pont. A lelkesedést és a saját ötletet díjaztuk, nem az összképet.

Három-három… Igazságos döntetlen született. Vége.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Nagyvilág (1452) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (494) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Jobbegyenes (1911) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Belföld (5) Történelem (14) Tereb (140) Heti lámpás (247) Életmód (1) Vetítő (37) Gazdaság (655) Mozi világ (440) Kultúra (6) Mondom a magamét (4943) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>