Ma 2020 július 04. Ulrik napja van. Holnap Emese, Sarolta napja lesz.
A liberális celebvilágba csipetnyi nemzeti érzés sem szorult

A liberális celebvilágba csipetnyi nemzeti érzés sem szorult

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Sebaj, talán majd száz év múlva még bennük is ki fog fejlődni egy kis hazafiasság.

„A héten vegyes érzelmek kavaroghattak a jobboldali-konzervatív emberekben. Érzékelhető volt egy nagyon is szemmel látható változás Trinanon megítélésével kapcsolatban.

A televízióban, közösségi felületeken, de még a balliberális hírportálok túlnyomó többségén is megjelent valamilyen utalás, és a legaljasabb, legelvakultabban liberális, magyargyűlölő szerkesztőségektől eltekintve, legnagyobb meglepetésünkre, nem az eddig megszokott módon gúnyolódva, hanem a tisztelet hangján emlékeztek meg a magyar történelem egyik legsötétebb napjáról. Egyes balliberális oldalak címlapjain olyan pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen, a tudományos fantasztikum határát súroló jelenségekkel is találkozni lehetett, mint például az 1920 előtti Nagy-Magyarország térképe.

Trianon, Nagy-Magyarország, 1920.

Ezek a szavak, jelképek öt-tíz évvel ezelőtt még karanténba voltak kényszerítve. Ezen sorok íróját is számtalan alkalommal nácizták, fasiztázták, szélsőjobboldalizták le egy Nagy-Magyarország-matrica vagy egy június 4-én reggel élesített Facebook-poszt miatt.

Nincsenek illúzióink, minden bizonnyal majdnem minden olvasónk rendelkezik hasonló, szomorú élményekkel. A szocialista-szabad demokrata kormányok és a balliberális koalícióhoz lojális, a Kádár-rendszerben szocializálódott médiamunkások nagyon sokáig a diktatúrából magukkal hozott retorikát, nyelvezetet használták Trianonnal kapcsolatban.

A liberális értelmiség és a fősodratú média egészen a közelmúltig úgy gondolta, kizárólag szélsőjobboldali, horthyista, nyilasszimpatizáns, revizionista, félhülye falubolondjai szoktak Trianonról beszélni, akik ráadásul otthon a négy fal között, vagy a harmadik sör után minden bizonnyal Adolf Hitlert éltetik és a zsidókat szidják.

A trianonozó, nagy-magyarországos jelképeket használók bizton számíthattak arra, hogy nyíltan vagy a hátuk mögött veszélyes antiszemitának, nácinak, jobb esetben ártalmatlan laposföldhívőnek, kioperált agyú retardáltnak fogják nevezni.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1791) Tereb (140) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Autómánia (61) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Politika (1571) Kultúra (6) Történelem (14) Irodalmi kávéház (489) Mondom a magamét (4630) Belföld (5) Nagyvilág (1450) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Életmód (1) Gazdaság (652) Sport (729) Heti lámpás (241) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>