Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
162a1f6a3db1dcccf0f4da77cae914d7.jpg

A helyes gondolatokról és a szabadságról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elnyomó Kádár-rendszerben, ha valaki rosszat mondott, illetve írt, a dolog súlyától függően az MSZMP helyi, városi, súlyosabb esetben a megyei bizottsága, főben járó ügyben pedig a Központi Bizottság, nagyon főbenjáró ügyben pedig a Politikai Bizottság tárgyalt a dologról és hozott ítéletet.

Paranoid Android

Ha a dolog égbekiáltóan szocializmus és pártellenes, meg természetesen népellenes volt és megírta a nyugati sajtó is, akkor, mint csúcsmenedzser, maga Brezsnyev Elvtárs is foglalkozott vele (halálbüntetés környékén). Ha a Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága is tárgyalta az ügyet, akkor általában tömegmészárlás lett a vége.

Ez mostanra úgy változott, hogy Brezsnyev elvtárs helyett, mint az internacionalizmus zászlóvivője, valamelyik multi menedzsmentje hozza meg a döntést, szigorúan a liberális szabálykönyv alapján. Európán belül még csak nem is bombáznak, egyszerűen csak kirúgják a csávót, mint ahogy ezt az Index igen kulturáltan meg is fogalmazta.

Hogy ez miben különbözik a Megyei Pártbizottság azon „jogától”, hogy nemkívánatos koncertek esetén tűzrendészetileg bezárassa a művelődési házat, azt nem tudom. A szabadság ma abban nyilvánul meg, hogy mindent lehet, de a pénz nevű univerzália áramlásának szabályozásával azért lehet utalni rá, hogy pontosan milyen szabadságra is gondoltak a Telecomnál.

Pontosan tudtuk, hogy amit a Kádár rendszerben szabadságnak hívtak, az nem volt az.

Most felismerjük a szabadság szó helytelen használatát?

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1465) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gazdaság (665) Egészség (50) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Sport (729) Jobbegyenes (2349) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Belföld (8) Mozi világ (440) Vetítő (30) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Mondom a magamét (6164) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>